De Betoverende Gili Eilanden: Een Paradijselijke Ontsnapping

De Betoverende Gili Eilanden: Een Paradijselijke Ontsnapping met Bali Lifestyle

In het kristalheldere water van de Indische Oceaan liggen de betoverende Gili Eilanden, een trio van kleine, paradijselijke eilanden voor de kust van Lombok en Bali. Deze verborgen juweeltjes staan bekend om hun ongerepte schoonheid, witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en ontspannen sfeer. Voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige ontsnapping aan de drukte van het vasteland, zijn de Gili Eilanden de perfecte bestemming. Als Bali Lifestyle geven wij je graag goede tips om jouw reis onvergetelijk te maken!

De Gili Eilanden: Een Overzicht

De Gili Eilanden bestaan uit drie eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Hoewel elk eiland zijn eigen unieke charme heeft, delen ze allemaal een gemeenschappelijke eigenschap: een idyllische omgeving die uitnodigt tot totale ontspanning.

Gili Trawangan: Bekend als het feesteiland van de drie, trekt Gili Trawangan voornamelijk jonge reizigers aan die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven en een levendige sfeer. Je kan hier tot diep in de nacht feestvieren, dus hier moet je wel van houden. Ondanks de reputatie van het eiland als feestbestemming, heeft het ook rustige plekjes waar bezoekers kunnen genieten van prachtige zonsondergangen en rustige stranden. 

Gili Air: Gili Air ligt tussen Gili Trawangan en Gili Meno in grootte en sfeer. Het eiland biedt een perfecte balans tussen ontspanning en activiteiten. Met zijn charmante dorpjes, rustige stranden en vriendelijke sfeer is Gili Air ideaal voor gezinnen en koppels die op zoek zijn naar een meer intieme ervaring. TIP: Dit is onze persoonlijke favoriet! Er zijn hier 's avonds geen feesten, maar er zijn wel veel leuke spots en restaurantjes om je te vermaken. 

Gili Meno: Het kleinste en meest afgelegen eiland van de drie, Gili Meno, staat bekend als het rustigste en meest vredige eiland. Hier kunnen bezoekers genieten van eenzaamheid en afzondering te midden van een adembenemende natuurlijke omgeving. Wij vonden Gili Meno prachtig. Soms heb je het gevoel alsof je de enige op het eiland bent. Het kan er soms hierdoor wel saai zijn, want er zijn weinig restaurantjes of hotspots. Wat je ook kan doen, is hier een dagje heen met een boottaxi, want je hebt hier echt mega mooie snorkelspots! 

Activiteiten op de Gili Eilanden

Of je nu op zoek bent naar avontuur of pure ontspanning, de Gili Eilanden hebben voor elk wat wils.

Duiken en Snorkelen: De wateren rondom de Gili Eilanden zijn bezaaid met kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, waardoor ze een paradijs zijn voor duikers en snorkelaars. Onderwaterverkenners kunnen genieten van het spectaculaire zicht op kleurrijke vissen, schildpadden, haaien en meer. Je kan overal snorkeltochten boeken, maar je kan ook voor 2/3 euro per dag een snorkelset huren en zelf het ergens het waren inlopen. 

Strandactiviteiten: Met hun poederachtige witte zandstranden zijn de Gili Eilanden de ideale plek om te ontspannen en te zonnebaden. Bezoekers kunnen ook genieten van activiteiten zoals beachvolleybal, kajakken en paddleboarden.

Fietstochten: Aangezien motorvoertuigen verboden zijn op de Gili Eilanden, is fietsen de meest populaire vorm van transport. Huur een fiets en verken de rustige paden die door weelderige landschappen slingeren, langs traditionele dorpjes en prachtige uitzichtpunten.

Yoga en Wellness: Voor diegenen die op zoek zijn naar innerlijke rust en verjonging, bieden de Gili Eilanden een scala aan wellnessactiviteiten, waaronder yogalessen op het strand, meditatie en spa-behandelingen.

Hoe kom je op de Gili Eilanden?

Het beste kan je vanaf Bali een boot boeken vanaf PadangBai. Vanaf daar gaan de meeste boottochten naar de Gili Eilanden en Lombok. Onze tip is om te boeken bij Ekayaja of Bluewater. Dit zijn de beste fast boats om te boeken. Anders heb je kans dat je op een hele kleine boot terecht komt, zonder airco, waar je kotsmisselijk af komt. Wij raden ook aan om minimaal een dag van te voren je tickets via de officiële website te boeken van deze organisaties. Als je in de haven zelfs boekt, dan zijn de prijzen vaak 2x zo duur. 

Hoe kom je dan bij PadangBai? Wij hebben vanaf Canggu gewoon op de dag zelf een Grab Car geboekt, die ons voor ongeveer 15,- euro helemaal naar PadangBai bracht. 

Vervoer op de Gili Eilanden?

Op de Gili eilanden zijn geen auto's of motors. Je hebt er alleen fietsen, elektrische scooters of paardentaxi's. Als je hotel verder van de haven ligt, dan raden wij aan de paardentaxi te gebruiken. Hierna kan je alles perfect lopen of fietsen. Ook is het mogelijk om met boot taxi's eiland te hoppen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om toch een avondje te gaan stappen op Gili Trawangan, terwijl je op een van de andere eilanden logeert. 

Wil je er heen met kids?

Wij snappen dat het super spannend is om met kleine kinderen te reizen naar een land als Indonesië en dan zeker naar dit soort kleine eilandjes. Je zal met de boot moeten en hou er rekening mee dat ze geen zwemvestjes om krijgen. Ook is er uiteraard geen ziekenhuis op de eilanden, maar wel een soort huisartsenpost. Dit zijn natuurlijk wel risico's, maar als je dat niet eng vindt dan raden wij het zeker aan om gewoon te doen! Wij hebben dat ook gedaan en hebben hier geen moment spijt van gehad. Gili Air vonden wij een fijne plek met de kinderen. De fietsen hebben zelfs kinderzitjes achterop. 

Wel of niet gaan?

Zeker weten! Dit zijn de bounty eilanden die je reis naar Indonesië compleet gaan maken. Wij hebben hier genoten van de mooiste zonsondergangen en de sfeer die op de eilanden hangt is uniek en ongekend. 

BaliInterieurReizen

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs