Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

Ubud Bali #10 De nieuwste restaurants, tips, poolbars en alle hotspots!

Wat te doen in Ubud Bali? Wij hebben de hotspots van Ubud. Je hoeft je met deze tips, restaurants en toffe poolbars nooit te vervelen... 

Ubud is een must go to plek op Bali. Het ligt meer in het binnenland en staat bekend om de mooie groene natuur en is omringt met rijstvelden. Het is daarom niet voor niets dat dit een van de meest populaire spots is om naar toe te gaan als je in Bali bent. Wij hebben onze favoriete hotspots, restaurants en tips op een rijtje gezet, zodat je je tijd in Ubud altijd wel wat te doen hebt! 

#1 Jungle Fish 

Wat ons betreft is Jungle Fish een absolute hotspot in Ubud en daarom mag deze niet ontbreken aan jouw bezoek in Ubud. Het is onze persoonlijke favoriet, dit komt niet alleen doordat alles er perfect uitziet, maar ook de ultieme rust die je hier ervaart. Het moment dat je dit resort binnenstapt kom je tot rust. Het is er nooit druk en eigenlijk vind je er alleen mensen die op het resort zelf verblijven. Maar lucky you, je kan er ook gewoon naartoe om te lunchen of een dagje aan het zwembad te liggen. Voor het restaurant is er geen entrance fee, maar als je een daybad wilt huren dan moet je wel iets betalen. Geloof ons, het is het waard! TIP: Mocht het binnen je budget vallen, boek hier dan ook gewoon lekker een nachtje op het resort en kom ultiem tot rust. Plus ze hebben ook nog eens een heerlijke spa! 

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Hotels - Wat te doen

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

#2 Manuaba Waterfall 

Als je even niet weet wat te doen dan vindt je in het binnenland van Bali mega veel gave watervallen die je kan bezoeken. Zoals de Manuaba Waterfall, die misschien wel het dichtste bij het centrum van Ubud Bali ligt. Deze is misschien wel onze nieuwe favoriet! Waarom? Hij is pas in 2018 geopend en hierdoor echt nog een hidden gem, in de toekomst gaat dit zeker een druk bezochte hotspot worden, dus pak je kans! Wat deze waterval extra bijzonder maakt is dat je echt een ronde loopt en hierdoor de hele tijd iets nieuws ziet. Ook is de route niet te lang en loop je in ongeveer 20 minuten het hele parcours. Een tip van ons, neem je waterschoenen mee! Als je bij de waterval bent aangekomen dan snap je helemaal waarom. De entree is maar 10.000 rupiah per persoon, omgerekend is dat rond de 70 cent. 

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

#3 The Kayon Jungle Resort 

The Kayon Jungle Resort is al jaren een echte hotspot in Ubud. Dit komt omdat dit een van de grootste jungle poolbars is van het eiland. Ze hebben meerdere zwembaden op verschillende niveaus, uitkijkend over de jungle van Ubud. Ook staat er altijd wel een DJ lekkere deuntjes te draaien. Dit soort jungle clubs vind je misschien wel alleen wel in Ubud Bali en zijn daarom zeker een must go to tijdens jouw reis. 

Tip: Hou er rekening mee dat kinderen niet zijn toegestaan in de poolbar, omdat het te gevaarlijk is tussen al die hangende zwembaden. Kinderen zijn wel welkom in het restaurant. Hier heb je overigens ook een prachtig uitzicht. Als familie kan je daarom beter een andere spot kiezen, maar ben je met vrienden of zonder kids, dan zouden wij deze plek zeker niet overslaan! 

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

#4 Campuan Ridge Walk 

Verblijf je in het centrum van Ubud, dan mag je deze parel van rust niet overslaan. De Campuan Ridge Walk is een oase van rust tussen alle drukte van Ubud centrum, daarom is dit al jaren een hotspot in Ubud. Het is een mooie wandeling van ongeveer 2 km, die start in het centrum van Ubud. Het heet een ridge walk, omdat je eigenlijk over een heuvel heen loopt, met aan beide kanten de Ubud Jungle. Tip: Ga lekker vroeg in de ochtend of tijdens zonsondergang, want er is op de top van de heuvel geen schaduw, dus dat is lekker zweten. 

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Wat te doen

Hotpots in Ubud Bali - Tips - Wat te doen

#5 The Ubud Market

Je kan niet in Ubud Bali zijn geweest zonder een keer de Ubud Market te bezoeken. 's Ochtends is dit een traditionele Balinese markt en na 9:00 uur tovert deze markt zich om tot een markt vol met souvenirs. Je kan hier goed terecht voor leuke jurkjes, tassen en sarongs. Ze geven vaak een prijs tussen de 150.000 en 200.000 rupiah per item, maar over het algemeen kan je wel 30% afdingen. De vraag is alleen hoeveel je zelf wilt afdingen, want omgerekend vragen ze vaak niet meer dan een tientje. 

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

#6 Café Lotus 

Kom je net van de drukke Ubud Market af en ben je wel toe aan wat te drinken of te eten. Stop dan bij Café Lotus. Dit ligt er vrijwel naast en hoewel het van binnen niet de het mooiste restaurant is, is het uitzicht prachtig! Het kijkt namelijk uit op de heilige water tempel en daarom verdient deze spot toch een plekje in het lijstje Hotspots in Ubud. 

Hotspots in Ubud Bali - Wat te doen - Tips - Restaurants

#7 Cafe Luna 

Ubud is wat traditioneler en dat zie je ook terug in de restaurants in het centrum. Café Luna heeft ook deze traditionele look en is een goede spot om na het winkelen even lekker uit te rusten. De taartjes hier zijn erg lekker. Een taartje met een kokosnoot er bij? Hier in Ubud Bali kan dat gewoon! 

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Restaurants - Wat te doen

#8 Tegalalang Rice Terrace 

Tegalalang Rice Tarrace is misschien wel de bekendste van heel Bali. Dit komt omdat het deel uit maakt van het UNESCO wereld erfgoed. Wat deze rijstvelden uniek maakt is de enorme hoogteverschillen op een klein stukje grond. De entree is ongeveer 25.000 rupiah per persoon. Als je er bent heel leuk om heen te gaan, maar in de loop der jaren is dit mooie stukje grond wel een beetje commercieel geworden. Psst... Onze favoriete rijstvelden hebben wij als tip hieronder benoemd! 

Hotspots in Ubud Bali - Wat te doen - Tips - Restaurants

#9 Jatiluwih Rice Terrace 

Ok, Jatiluwih ligt misschien niet in Ubud, maar persoonlijk is dit onze favoriet! Vooral als je het vergelijkt met Tegalalang Rice Terrace is de Jatiluwih helemaal niet zo toeristisch en veel uitgestrekter. Daarom vinden wij dat deze toch een plekje moet krijgen in de lijst met hotspots! Wij zijn benieuwd welke jullie leuker vinden! 

Hotspots in Ubud Bali - Wat te doen - Tips

Hotspots in Ubud Bali - Tips - Wat te doen

#10 Huur een scooter in Ubud Bali 

Je kan deze hotspots het best verkennen door een scooter te huren. Dit is echt niet duur, vaak tussen de 65.000 en 100.000 Rupiah per dag. Dat is nog niet meer dan € 7,50 per dag. Een liter benzine kost in Bali nog geen 0,70 cent en de scooter is ook nog eens vrij zuinig! 

Vraag bij de receptie van je hotel of bij je contactpersoon van de Airbnb naar een scooter en het is zo geregeld. Vaak hoef je zelfs niet eens je paspoort of iets te laten zien en krijg je zo de sleutels.

Je krijgt op Bali trouwens wel altijd een motorscooter, deze hebben meer vermogen dan je wellicht gewend bent van de scooters in Nederland. Maar dat is hier de standaard. Je hebt dit ook nodig, mocht je een keer een tip naar bijvoorbeeld Canggu of het noorden van Bali plannen. Doe voorzichtig, dan komt het helemaal goed!

Meer?

Het interieur van alle spots in Bali is natuurlijk fantastisch! Wil jij ook iets van die sfeer in huis halen? Dat kan! Kijk voor alle mooie handgemaakte items in onze shop en laat je nog meer inspireren. 

Wil je meer hotspots in andere gebieden van Bali ontdekken? Bekijk dan snel onze andere Bali blogs

Veel shopplezier! Liefs, Bali Lifestyle

BaliInterieurReizen

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs