5x tips voor een tropische tuin - Bali Lifestyle Store

5x tips voor een tropische tuin

#1 Veel groen! 

Het klinkt misschien heel logisch, veel groen in je tuin, maar toch zie je nog veel tuinen die vooral bestaan uit stoeptegels. Wat ons betreft mega zonde! Je tuin kan echt een verlengstuk worden van je binnen interieur en je eigen stukje tropisch geluk. Zorg daarom voor genoeg groen in je tuin. Ook als je geen groene vingers hebt dan zijn er genoeg planten die je kan kiezen, zoals bijvoorbeeld bamboe. Vergeet ook niet met hoogte verschillen te werken, zoals een mooie olijfboom, bamboe of blauwe regen over een gave pergola. Hoe meer groen hoe beter! 

#2 Meubels die bij elkaar passen. 

Als je een bepaalde sfeer wil creëren dan is het fijn als je meubels bij elkaar matchen. Dit zorgt automatisch al voor rust, ruimte en eenheid. Dat is makkelijk toch? Wil je gaan voor een tropische vibe, kies dan voor meubels van natuurlijke materialen, zoals hout. Het fijne aan hout is ook dat je het elk jaar (als je daar niet te lui voor bent haha) kan opschuren, waardoor ze er elke zomer weer als nieuw uitzien! 

 

#3 Accessoires zijn écht key! 

Het stopt niet bij de planten en je meubels. Wil je je tuin écht onderdeel maken van je interieur, dan zijn accessoires heel belangrijk. Denk aan schelpenkettingen, angklungs, windlichten en wanddecoraties zoals wandkleden en wandschijven. Op deze manier is ook in de winter je tuin gezellig!

 

#4 Shine a light! Buiten net zo belangrijk als binnen! 

Mooie sfeervolle verlichting maakt een tuin écht af. Wij vinden persoonlijk dat een slinger met lichtbollen niet mag ontbreken, want dit geeft op een gezellige manier veel sfeer aan je tuin. Hiernaast kan je kiezen voor spotjes aan je schutting, windlichten onder je veranda óf een mooie vuurschaal/korf om op een mooie zomeravond lekker bij het vuurtje te gaan zitten. 

 

#5 Maak een tuinplan. 

TIP! Maak van te voren een plan voor je tuin. Teken letterlijk uit waar je welke planten, meubels, accessoires en verlichting wil plaatsen en laat vervolgens je plan tot leven komen. Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar het laat je even goed nadenken over hoe alles eruit komt te zien en of je misschien hier en daar nog wat anders wilt doen. 

 

Veel plezier met het aanpakken van je tuin! Before en after foto's worden wij altijd heel blij van, dus wees niet bang om ze te delen! :) 

Interieur

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left