Hotspots in Canggu Bali

Canggu Bali #20 Hotspots, alle tips, strand, de nieuwste restaurants en beachclubs!

Wat te doen in Canggu Bali? Wij hebben de hotspots in Canggu, alle tips, de nieuwste restaurants en de hipste beachclubs op een rij gezet. Je hoeft je met deze lijst restaurants en toffe beachclubs nooit te vervelen...

Canggu staat ook bekend om de plek waar voornamelijk jonge backpackers, digital nomads en surfers verblijven. Er zijn veel vegan en gezonde restaurants te vinden. Er is altijd wat te doen in Canggu, maar er wordt minder gefeest, zoals bijvoorbeeld in Kuta. De lokale mensen en de 'toeristen' zijn vriendelijk en iedereen houdt rekening met elkaar. Wij zijn mega fan en raden je dan ook zeker aan om hier een paar dagen te verblijven als je naar Bali gaat. Als je er dan bent dan kan je onze lijst met Hotspots in Canggu afgaan, voor je ultieme Canggu ervaring! 

#1 Huur een scooter in Canggu Bali. 

Je kan Canggu het beste verkennen door een scooter te huren en vanaf hier lekker door Canggu heen te rijden. Wij huren altijd een scooter via de plek waar wij verblijven en dit kost vaak maar rond de 65.000 en 100.000 per dag. Omgerekend ongeveer tussen de 5 en 7 euro (afhankelijk van de koers). Je krijgt hier in Bali trouwens wel altijd een motorscooter, dat is hier de standaard en je hebt het ook wel nodig als je bergen in gaat. Het is wel een stukje sneller dan dat je gewend bent en misschien even schrikken, maar doe voorzichtig en het komt helemaal goed! 

#2 La Brisa

La Brisa komt uit de bekende familie restaurants (La Brisa, La Favela & La Plancha (Seminayak)). Van deze drie restaurants/beachclubs is La Brisa zeker onze favoriet en hierdoor hoort deze in het lijstje met Hotspots in Canggu thuis! Op het moment dat je La Brisa binnenloopt wordt je verrast door de unieke sfeer. Dit komt door de decoratie van de beachclub en de mooie plek. Zelfs als het heel druk is, geeft La Brisa nog een gevoel van rust. Je kan er de hele dag terecht voor eten, maar ook hier kan je een daybed huren om een dagje te ontspannen. De daybeds liggen vooral onder de palmbomen, waardoor je hier niet heel bruin wordt, maar de vibe van deze plek maakt dat meteen goed. La Brisa is geopend vanaf 10 uur 's ochtends en open tot 11 uur 's avond. 

TIP: Ons favoriete moment hier is tijdens zonsondergang. La Brisa is echt één van de beste sunset spots in Canggu Bali.

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#3 Penny Lane

Penny Lane is alweer zo'n unieke plek, het is echt een combinatie tussen een restaurant en een club. Het eerste wat ons opvalt is dat het interieur wederom fantastisch is. Het is heel speels opgezet, met overal verschillende zithoekjes én erg groot, hierdoor is het bijna altijd wel mogelijk om een tafeltje te bemachtigen. Het unieke interieur zorgt er ook voor dat je veel mensen even snel een kiekje ziet maken voor hun insta. Je kan er eigenlijk de hele dag door gaan zitten voor een kokosnoot en/of lekker eten. Voor maar 65.000 rupiah heb je al een saté ayam, maar de kaart staat bomvol met andere hippe en gezonde gerechten. Dus of je nou op zoek bent naar iets lokaals, vegan, gezond of westers? Je kan bij Penny Lane voor al je cravings terecht. Waarom wij deze hotspot in Canggu ook zo heerlijk vinden is omdat het ook nog eens op loopafstand van Batu Bolong Beach ligt. Dus je kan het perfect combineren met een strandwandeling tijdens zonsondergang! 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#4 The Shady Shack 

Vegan it is! Canggu staat bekend om de vele vegan restaurants en dan is The Shady Shack de bekendste van allemaal. Daarom mag deze niet ontbreken in het lijstje Hostpots in Canggu. Van Chocolate Mint Proteine Shakes tot Tempeh Burgers. Je hebt het hier allemaal! 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#5 Milu by Nook

Milu by Nook mag niet ontbreken uit het lijstje met Hospots in Canggu. Dit restaurant is het zusje van het bekende restaurant Nook in Seminyak. Milu by Nook is net wat knusser en kleiner, maar geeft je bij binnenkomst meteen hetzelfde warme gevoel. Je komt terecht in een groene oase met een heerlijk bohemian interieur én uitzicht over de rijstvelden. Dit klinkt goed toch? Dit is daarom de perfect plek om de ó zo bekende smoothiebowl te eten! Liever wat anders? De kaart is super divers, dus laat je vooral verrassen door al het lekkers. Als je net als ons ook zo gek bent op deze plek, bezoek dan ook zeker eens Nook in Seminyak. De lampenkappen die je hier hebt gezien staan stiekem ook bij ons in de shop! Neem even snel een kijkje! 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#6 The Lawn

The Lawn is een bekende beachclub in Canggu. Je kan er heerlijk een dagje relaxen en er voor kiezen om een daybed te huren. Wat je ook kan doen is hier gewoon langsgaan voor lunch of diner, de keuken van dit restaurant is ook echt fantastisch, wil je stiekem alvast even kijken, klik dan hier. Op het moment dat je hier binnenloopt wordt je verrast door het uitzicht op Batu Bolong Beach. Het interieur is opnieuw weer fantastisch. Het is vrijwel onmogelijk om Bali te verlaten, zonder een bom vol aan interieurinspiratie voor je eigen huis. Wij zijn fan van deze plek, omdat het vaak net iets rustiger is dan veel andere beachclubs, maar de sfeer net zo goed, daarom is dit zeker een hotspot in Canngu die je niet mag overslaan. The lawn is net als veel grotere beachclubs op Bali wat luxer en hierdoor zijn de prijzen wat hoger, maar nog steeds echt een stuk goedkoper dan in Nederland. Als je bedenkt wat je er voor terug krijgt is het alleen maar genieten. Op Bali kan je het eigenlijk zo goedkoop of zo duur maken als je wilt, maar duurder dan in Nederland zal het niet snel worden. 

TIP: Doordat Canggu aan de westkust van Bali ligt, is ook hier een prachtige zonsondergang te zien. De zonsondergang is altijd ergens tussen 18:15 en 18:45, afhankelijk van de tijd van het jaar. Kom dus niet te laat! 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#7 Baked. 

Een vrij nieuwe hotspot in Canggu is Baked. Een heerlijke hippe bakker, waar je echt goddelijke croissants kan halen. Vooral omdat het soms moeilijk kan zijn op Bali om lekker brood te vinden, waren wij extra enthousiast toen wij deze heerlijke bakker hadden gevonden. De croissantjes kosten rond de 25.000 rupiah en zijn zeker de moeite waard. Je kan ook binnen in het restaurant zitten en genieten van alle andere lekkere gerechten op de menu kaart, maar persoonlijk blijven de croissantjes onze ultieme favoriet! Waar vroeger veel mensen bij Monsieur Spoon naar binnen liepen, is nu Baked. the place to be! Psst... ze hebben meerdere locaties, zoals die in het nieuwe Pererenen. 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#8 Valle 

Wow, dit is echt een parel in Canggu. Gloednieuw, want deze Paddy Club is pas 3 maanden open. Hierdoor is het nog erg rustig, maar daar gaat vast heel snel verandering in komen! Wij reden hier toevallig langs en zagen meteen al dat dit een unieke plek was. Het ligt tussen de rijstvelden, maar heeft de luxe van een beachclub. De kaart is voornamelijk Japans, maar het eten is van mega hoge kwaliteit. Als je naar binnen wilt om te lunchen is dat gratis, maar als je een dagje heerlijk wilt ontspannen op één van de loungebedden aan het zwembad dan is de minimum spend 750.000 rupiah. Omgerekend ongeveer 50 euro. Dat is in verhouding met andere beachclubs erg goedkoop. Wij waren meteen verliefd op deze plek, jullie ook? 

Hotspots in Canggu Bali - restaurants - tips - wat te doen

Hotspots in Canggu Bali - Restaurants - Wat te doen - Tips

#9 Beach Road 

Beach Road is een vrij nieuw restaurant, want deze is pas geopend in 2021. Het ligt een beetje verstopt in de drukke straat van Canngu, maar toch weten veel mensen deze spot nu al te vinden. De prijzen zijn vergelijkbaar met alle andere hippe hotspots in Canggu. Wat vinden jullie van deze lampen? Mega gaaf toch! Wij verkopen ze ook, maar dan wel in een iets makkelijker maatje voor thuis. Klik hier om te kijken naar al onze handgemaakte lampenkappen

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#10 Finns

Finns, misschien wel de bekendste en grootste beachclub van Bali. Deze enorme beachclub bestaat uit meerdere delen en verschillende restaurants. Hier worden ook eigenlijk elke dag wel gave feesten georganiseerd en er is altijd wel ergens een DJ aan het draaien. Als je houdt van grote feesten en een dagje relaxen aan het zwembad, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Plus, het is ook gewoon gaaf om hier een keer geweest te zijn, want zoiets groots als dit zie je bijna nergens op de wereld.  

Finns beachclub

Finns Beachclub

#11 Spring Spa

Ik hoor je denken, dit is toch geen restaurant of beachclub? Haha dat klopt, maar deze hotspot in Canggu willen wij wel benoemd hebben. Als je even niet weet wat te doen in Canggu, dan kan je altijd hier een heerlijke Balinese massage nemen. In Canggu zit het vol met spa's langs de kant van de weg, maar Spring Spa is een echte parel. Als je binnenkomt wordt je meteen verrast door het mooie interieur en de open indeling. Je kan er wat drinken, je haar laten doen én natuurlijk een Balinese Massage boeken. Je zou misschien verwachten dat een spa die er zo goed uit ziet ook heel duur is, maar het tegendeel is waar. Een Balinese Massage van 60 minuten kost hier maar 270.000 rupiah, omgerekend nog geen 17 euro. Hou er alleen wel rekening mee dat je van te voren even moet boeken, want anders zitten ze vaak vol. Deze spa hangt trouwens vol met prachtige wanddecoratie, klik hier om deze te bekijken in de shop! 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#12 Sensorium 

Sensorium is wat ons betreft één van de beste restaurant op Bali! Door de grote ramen aan beide kanten gaf het ons gelijk een heel open en vrij gevoel. De mooie grote en schone open keuken liet ons meteen zien dat wij een heel goed restaurant waren binnengelopen. Dit zie je ook terug aan de hoeveelheid mensen, want het zit tijdens de lunch altijd vol. Dus het kan zijn dat je een keertje even moet wachten op een tafeltje, maar langer dan 5 minuten is dit eigenlijk nooit. Op google heeft deze lunchroom ook echt bijna de hoogste score mogelijk en dat snappen wij wel. Sensorium ligt in Canggu maar meer richting Perenenen, hierdoor kom je na alle drukte in het hart van Canggu opeens terecht in een heerlijk rustig gebied. Maar laat je niet misleiden, want ook dit deel van Canggu zit vol met Hotspots zoals Sensorium. Het eten in Sensorium is echt werkelijk fantastisch en je krijgt voor rond 100.000 rupiah de lekkerste gerechtjes. De meeste gerechten op de kaart zijn ramen, maar daar zijn wij dol op! Onze favoriet was de Dry Ramen die geïnspireerd is op de bekende indomie noodles. Ben je hier minder gek op? Je kan hier stiekem ook gewoon een heerlijke Advocado Toast eten. Als je niet weet wat te doen in Canggu, is het altijd een goed idee om naar Sensorium te gaan! 

Hotspots van Canggu Bali

Hotspots in Canggu

#13 Warung Varuna

Onze favoriete Warung in het hart van Canggu is Warung Varuna. Het eten is er erg lekker en er is altijd heel veel keuze. Je kan net als in andere warungs uit de vitrine kiezen wat je wilt eten en dan krijg je er witte rijst bij. Als wij hier eten zijn wij altijd zo rond de 2-3 euro per persoon kwijt en dan kiezen wij voor een vlees gerecht, groente gerecht en een eitje. De combinatie van lekker eten én voor een Warung best wel gezellige sfeer, zorgen er dan ook voor dat deze Hotspot in Canggu eigenlijk de hele dag wel vol zit met buitenlanders die aan het genieten zijn van het heerlijke lokale eten. Wil je ook eens lokaal gaan eten? Sla deze authentieke warung dan niet over. 

Hotspots in Canggu Bali

#14 La Barraca

La Barraca is hét bekende Italiaanse restaurant in Canggu Bali. 'S avonds stroomt het er snel vol met mensen die een plekje willen bemachtigen. Ze hebben meerdere locaties op het eiland, maar ook eentje in het hart van Canggu. Daarom verdienen ze zeker een plekje in de lijst van Hotspots in Canggu. De gerechten zijn ongeveer tussen de 75.000 en 150.000 rupiah. Omgerekend dus maximaal een tientje. TIP: Ben je ook een truffel fan? De pasta tartufo is to die for, dus sla deze zeker niet over!

#15 Times Beach Bar

Direct naast de bekende beachclub The Lawn ligt een kleine beachclub Times. Het is een plek waar je lekker in grote zandzakken op het strand kan relaxen. Voetjes in het zand, een kokosnoot erbij en genieten! Times Beach Bar is gewoon een plek waar je kan ontspannen, zonder veel poespas. Daarom wel een plekje om te benoemen als Hotspot in Canggu, voor als je even lekker een chill dag hebt. 

Hotspots in Canggu Bali

#16 Warung Bu Min 

Ga ook zeker eens een keer lokaal eten, want dat hoort er gewoon een beetje bij als je op Bali bent. Het is net alleen leuk om een keertje te doen, maar ook lekker en stiekem mega goedkoop. Er zijn een paar spots in Canggu Bali waar je dit goed kan doen en waar het de hele dag vol zit met westerse mensen die hetzelfde denken. Voor een paar euro (tussen de 2/3 euro) kan je hier een heerlijk bord nasi campur eten. Je kan aanwijzen wat je wilt hebben uit de vitrine en hier krijg je dan gratis witte rijst bij. Warung Bu Min staat erg bekend om het lekkere lokale eten in Canggu en hoort daarom thuis in de lijst met Hotspots in Canggu, maar stiekem vonden wij een andere warung nog lekkerder. Die vindt je ook in dit lijstje terug.  

#17 Atlas

Atlas ligt pal naast Finns, als je wat langer op Canggu Bali bent, dan is Atlas ook zeker een beachclub die je kan bezoeken. Overdag is het hier wel rustiger dan bij Finns, maar in de avond is het hier bomvol. Laat je niet misleiden door het armmoedige entree van deze beachclub, want die is wat ons betreft wel rijp voor een flinke opknap beurt. Na de entree heb je eerst een ruimte met een ruime keuze van verschillende kleinere restaurant voordat je de beachclub kan betreden. Een soort foodcourt idee. 

De beachclub heeft een minimum spend van 800k. Rupiah per tafel. Dat is omgerekend net iets meer dan 53 euro. 

TIP: Doordat het hier overdag iets rustiger is, zijn er nog wat mooie tafels vrij rond 17:00. Zorg dat je er één bemachtigd en dan kan je daarna genieten van de sunset! Daarna stroomt de beachclub vol en heb jij nog net die spot! 

Beachclub Atlas

Beachclub Atlas

#18 Crate Café 

Crate Café behoort zeker in het lijstje van hotspots in Canggu. Wil je lekker ontbijten of lunchen? Dan ben je bij Crate aan het goede adres. Wat ons meteen opvalt als wij hier binnenlopen, is dat er zelfs in de ochtend een DJ heerlijke deuntjes staat te draaien. Ook het eten is hier erg goed. Wat leuk is aan de kaart is dat je elk gerecht voor maar 60.000 rupiah kan bestellen. Dit is omgerekend ongeveer 4 euro. Dat dit een bekende hotspot van Canggu Bali is dat merk je meteen, want elke keer als wij hier binnenlopen staat hier een rij aan mensen te wachten om te bestellen en een plekje te bemachtigen. Maar het is zeker de moeite waard om hier een lekker ontbijtje te scoren! Wil je lekker rustig zitten, dan moet je deze hotspot overslaan. Dan is misschien Milu by Nook meer iets voor jou! 

Hotspots in Canggu Bali

Hotspots in Canggu Bali

#19 Oldmans

Zin in een feestje? Dan kan je bij Oldmans goed terecht. Overdag is hier niks te beleven, maar als het donker wordt dan wordt het hier steeds drukker. Oldmans ligt aan het strand van Batu Bolong en staat bekend als dé plek om een feestje te vieren. In de avond staat het hier dan ook helemaal vol met gezelligheid en is er altijd een DJ aan het draaien. 

#20 ZIN @ work 

Soms moet er ook eens gewerkt worden. Dit kan perfect bij ZIN Café. Het staat bekend om co-working en hierdoor kan je hier heerlijk gaan zitten met je laptop en is er niemand die je raar aankijkt. De sfeer is hier heel ontspannen en je kan er ook nog eens lekker eten. De gerechtjes in dit restaurant zijn tussen de 70.000 en 100.000 rupiah. Dus tussen de 5 en 7 euro. Als het gaat om een spot om lekker te werken is dit zeker onze favoriete spot in Canggu Bali en daarom hoort die in het lijstje Hotspots van Canggu thuis! Wij zagen dat je ZIN ook een eigen resort en spa heeft, dus eigenlijk de perfecte plek voor een workation. Misschien je baas in Nederland even lief aankijken?

Hotspots in Canggu

Hotspots in Canggu Bali

Meer?

Het interieur van alle spots in Bali is natuurlijk fantastisch! Wil jij ook iets van die sfeer in huis halen? Dat kan! Kijk voor alle mooie handgemaakte items in onze shop en laat je nog meer inspireren. 

Wil je meer hotspots in andere gebieden van Bali ontdekken? Bekijk dan snel onze andere Bali blogs

Veel shopplezier! Liefs, Bali Lifestyle

BaliInterieurReizen

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left