DIY Interieurplan - Bali Lifestyle Store

Ga je verhuizen of ben je toe aan een volledige make over? Super leuk! Het is wel belangrijk om van te voren te bedenken wat voor stijl je wilt creëren. Je zal zien dat dit zorgt voor een mooie eenheid in je ruimte en vooral rust in je hoofd tijdens de verbouwing 🙏🏻.

STAP 1: MAAK EEN MOODBOARD

Het liefst wil je natuurlijk meteen dingen gaan kopen! Shoppen is natuurlijk één van de leukste dingen, maar begin bij het begin. Welke stijl wil jij in je huis neerzetten? Een vraag die veel mensen heel lastig vinden om te beantwoorden. Wat daar perfect bij helpt is het maken van een moodboard. Dit kan natuurlijk met Pinterest of Instagram, maar persoonlijk zijn wij het meest fan van ouderwets knip en plakwerk. Koop een paar tijdschriften en knip daar alles uit wat je mooi vindt. Maak een moodboard en kijk eens hoe het geheel eruit ziet. Welke dingen zie je in grote lijnen terug komen. Modern? Houten vloer? Of juist een gietvloer? Zwarte keuken? Stalen deuren? Je zal zien dat jouw persoonlijke stijl automatisch terug te zien is.

TIP: Een moodboard maken is ook super leuk om samen met jouw vriend/vriendin te doen. Als ieder een eigen moodboard maakt, kan je goed zien welke dingen jullie alle twee leuk vinden en welke dingen je lelijk vindt. Zo creëer je een gezamenlijke stijl en het aller belangrijkste… Dit scheelt een hoop geruzie (pfiew.. ;))

STAP 2: KIES JE BASIS

De basis bepaald de gehele sfeer van jouw ruimte. Dus onderschat dit niet. Met alleen meubels is het veel lastiger om een make over te doen. Begin daarom bij het kiezen van je vloer en van de kleuren op de muur. Ga daarom lekker kleurstalen halen bij de bouwmarkt en plak jouw favorites op je moodboard. Vergeet ook jouw vloer niet. Heb je bijvoorbeeld een houten keuken? Dan is juist een gietvloer erg mooi.

STAP 3: MAAK EEN PLATTEGROND

Je moodboard is af, YES! Goed gedaan! Dan komt de volgende (zeer belangrijke) stap. Het uittekenen van jouw kamer. Maak hiervoor een plattegrond en bedenk met het moodboard ernaast waar je meubels komen, de kleuren op de muur en welke vloer het wordt. Zo kan je jouw ruimte al vorm geven en wordt gelijk duidelijk welke meubels, verlichting, wanddecoraties en woonaccessoires je lekker mag gaan shoppen om je ruimte af te maken!

TIP: Vergeet bij je plattegrond niet het maken van een licht plan. Dit kan heel sfeerbepalend zijn. Kies voor dimmers, sfeerverlichting net lage wattage en kijk of er in elke hoek een lamp kan staan of hangen. Dit maakt je ruimte optisch groter.

STAP 4: MAKE OVER TIJD!

Het is zover, nu kan je jouw gave interieur plan tot leven brengen! Heel veel succes bij je verbouwing/verhuizing. Mocht je een kiekje van het eindresultaat willen delen? Dan zouden wij dat heel leuk vinden!

Benieuwd naar onze gehele assortiment? Neem dan een kijkje in de shop bij alle producten en laat je inspireren. 

Love it? Share it op onze insta @bali_lifestyle_stor

Interieur

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left