Hotspots Uluwatu Bali

Uluwatu Bali #11 Hotspots, alle tips, strand, de nieuwste restaurants en beachclubs!

Wat te doen in Uluwatu Bali? Wij hebben de Hotspots in Uluwatu, alle tips die je nodig hebt om deze regio te bezoeken. Maar uiteraard ook alle strandjes, de nieuwste restaurants en de beachclubs van dit moment. 

Als wij aan Uluwatu denken, dan denken wij aan hoge kliffen, mooie beachclubs, maar ook aan rust. Uluwatu is de westkust van het meest zuidelijke puntje van Bali en wij zijn gek op deze regio. 

In Uluwatu is het heel anders dan de rest van het eiland. Je vindt er nog veel stukken die rustiger zijn en waar je vooral locals tegenkomt, maar tegelijkertijd zijn er ook veel hippe beachclubs en beachclubs te vinden waar je je goed kan vermaken. Deze combinatie maakt Uluwatu heel leuk om te bezoeken! De natuur is ook anders, je vindt er namelijk geen rijstvelden en veel minder palmbomen. Ook is het in heel Uluwatu een stukje koeler dan in de rest van Bali.  

Je kan er voor kiezen om er een dagje heen te gaan, maar er zijn ook veel mooie plekken waar je een paar dagen kan overnachten. Benieuwd wat je er allemaal kan doen? Genoeg! Bekijk snel onze favoriete hotspots van Uluwatu, lees al onze tips en veel plezier!

#1 Ulu Cliff House 

Als wij even niet weten wat te doen in Uluwatu dan gaan wij altijd terug naar Ulu Cliff House dit is echt onze favoriete spot. Dit is een luxere beachclub, bovenop een hoge klif. Je kan hier overdag lekker liggen op een daybed en 's avond heerlijk dineren met een prachtig uitzicht. Ulu Cliff House is overdag lekker rustig, waardoor de sfeer er heel ontspannen is. In tegenstelling tot al de andere luxere plekken heb je hier geen entrance fee of een minimum spend. Je kan gewoon naar binnen en zitten waar je wilt. De beachclub heeft een fantastisch restaurant en de prijzen zijn vergelijkbaar met de andere beachclubs. Dat is vaak tussen de 100.000 en 150.000 rupiah per gerecht. Omgerekend in euro's is dat nog geen € 10,-. 

TIP: Wist je dat Ulu Cliff House vaak wordt afgehuurd voor events en huwelijken? Als je naar de rand van de klif loopt en naar beneden kijkt, dan zie je halverwege de klif een speciaal plateau waar je perfect zou kunnen trouwen. Echt een droom locatie wat ons betreft! 

Hotspots Uluwatu - Ulu Cliffhouse

Hotspots Uluwatu - Ulu Cliffhouse

#2 Melasti Beach 

Melasti Beach ligt op het meest zuidelijke puntje van het eiland Bali. Het is een mooi strand wat pas de laatste tijd meer bekendheid krijgt, dit komt vooral door de mooie beachclubs die hier op het strand verschijnen. Het zand is er wit en de zee is er blauw. Het strand staat vooral bekend om de hoge kliffen waar je tegenaan kijkt, omdat de rest van de clubs in uluwatu eigenlijk bovenop de kliffen liggen. Dit maakt deze plek uniek. Als je op een dagen even niet weet wat te doen, dan is een bezoek aan Melasti Beach zeker aan te raden! Er zijn grote luxe beachclubs, maar ook warungs te vinden op het strand. Zo is er eigenlijk voor iedereen wel wat. De toegang tot het strand is rond de 20.000 voor een motor, dat is omgerekend maar 1,30 euro. 

Mocht je trouwens hier zijn geweest en verliefd geworden op het interieur? Veel van deze item zijn gewoon bij ons in de shop te verkrijgen! Bekijk ze hier!  

#3 Palmilla 

Palmilla is de meest bekende beachclub van Melasti Beach. Misschien heb deze beachclub al eens op Instagram voorbij zien komen, want deze foto's gaan vaak viral, door de unieke omgeving. De sfeer is er goed en het is er over het algemeen lekker rustig. Je kan er voor kiezen om een daybed te huren, maar je kan ook gewoon langskomen om wat te eten en te drinken. Hou er wel rekening mee dat je 100.000 rupiah entree geld moet betalen per persoon, maar in ruil daarvoor krijg je binnen wel een watertje of een handdoek. 100.000 Rupiah is omgerekend ongeveer € 6,50. Dus dat valt natuurlijk hartstikke mee. Palmilla is vooral een beachclub die mooi uitkijkt op de hoge klif, in tegenstelling tot andere beachclubs in Ulutwatu die bovenop de kliffen liggen. Is Palmilla niks voor jou? Dan zijn er nog een paar andere beachclubs te vinden op het strand. TIP: Je kan Bali niet verlaten zonder het eten van de bekende smoothiebowl. 

Hotspots Ulutwatu - Palmilla

Hotspots Uluwatu - Palmilla

#4 Savaya Bali - OMNIA

Wil je absolute luxe en een moment tussen de jetset? Dan moet je bij Savaya Bali zijn, voorheen bekend als OMNIA. De beachclub waarbij het gaat om gezien en gezien worden en geld geen rol speelt. Deze beachclub ligt 100 meter hoog en heeft een prachtig uitzicht. Er zijn veel luxere beachclubs in Bali, maar niet zoals deze. Hou er dan ook rekening mee dat je een hoge minimum spend hebt. Ook is de minimum leeftijd 21 jaar, waardoor er geen kinderen zijn toegestaan. De entree kosten zijn 250.000 rupiah per persoon. Dit is niet in te wisselen voor eten of drinken en hierbij krijg je geen daybed of bank toegewezen. Je kan dan gebruik maken van de zwevende bar boven de klif. Dit klinkt allemaal een beetje duur, maar dat hoort er hier wel een beetje bij. In ruil daarvoor krijg je dan ook wel heerlijk eten, super service en een mega uitzicht! Wij vonden het daarom toch gaaf om hier geweest te zijn, omdat er niet veel luxere plekken dan deze te vinden zijn op Bali. 

Hotspots Uluwatu - Omnia

#5 Padang Padang Beach 

Padang Padang Beach is een mooi en klein wit zand strand. Je kan er naar binnen voor 15.000 rupiah en parkeren kost maar 1.000 rupiah, dat is omgerekend nog geen € 0,06. Je scooter staat daar ook nog bewaakt. Een bizar verschil met de hoge parkeerkosten bij ons in Nederland. Let op, bij de toegang van het strand zitten soms wel veel apen. Dit betekent dat je je spullen goed bij je moet houden en alles wat los zit in je tas moet stoppen, want voor je het weet hebben ze iets te pakken. Let daarom goed op als je het mooie pad tussen de rotsen naar beneden loopt.

TIP: Padang Padang Beach staat inmiddels wel bekend als toeristische trekpleister, je kan daarom verwachten dat je niet alleen op het strand zal zijn. Wil je dit wel? Ga dan eens heel vroeg in de ochtend, dan is het er nog heerlijk rustig. Ook kan je hier voor 350.000 Rupiah privé surflessen nemen, de kans is groot dat jij binnen 2 uur recht op staat! 

Hotspots Uluwatu - Padang Padang Beach

Hotspots Uluwatu - Padang Padang Beach

#6 Bingin Beach 

Bingin Beach is een minder bekend strand en ook helemaal niet goed aangegeven, maar daarom juist heel leuk om te bezoeken. Google maps stuurt je bij het zoeken naar het strand de laatste 300 meter een gek weggetje in, maar doe dat niet. Voordat je afslaat zie je een parkeerplaats waar je kan parkeren voor 10.000 rupiah. Vanaf hier moet je namelijk te voet verder, alleen staat er nergens iets aangegeven. Als je de parkeerplaats afloopt richting de zee moet je rechts afslaan een smal gangetje in. Hierna gelijk links, nog een smal gangetje in, totdat je steeds verder naar beneden afdaalt. Het makkelijkste is om de bordjes van Kelly's Warung te volgen. Totdat er het bordje aangeeft naar links, ga dan naar rechts en dan eindig je op het strand. Een strand waar je vooral locals tegenkomt en veel buitenlanders die hier op Bali wonen. Het is een smal wit zandstrandje, met een paar leuke restaurants die mooi uitzicht geven over de zee. De rotsen op het strand hebben ook bijzondere vormen gekregen, wat dit strand uniek maakt. 

Hotspots Uluwatu - Bingin Beach

Hotspots Uluwatu - Bingin Beach

#7 Verblijf rondom Bingin en Padang Padang 

De leukste regio om te verblijven is rondom Bingin en Padang Padang. Dit komt omdat hier heel veel leuke en vooral hippe eettentjes te vinden zijn. Het lijkt hierdoor een beetje op Canggu, alleen dan een stuk rustiger. Het aantal restaurantjes in deze buurt zijn er te veel om op te noemen. Het beste is om gewoon lekker op je scooter rond te rijden en al snel zie je overal hippe hang out spots, met de leukste interieurs, die vol met mensen zitten. Om ze allemaal te bezoeken kan je het beste je ontbijt, lunch en avondeten ergens anders doen. Klinkt goed toch? Wij raden je dan ook wel echt aan om in deze regio een scooter te huren, dit doe je al snel tussen de 60.000 en 90.000 per dag, omgerekend zo rond de 5 euro. Het is er een stuk rustiger dan in Seminyak, dus als je het niet fijn vindt om in het drukke verkeer te rijden, dan is dat in deze regio niet zo'n probleem. Je kan dan altijd de hoofdwegen vermijden en heerlijk rond cruisen op je scooter. TIP: Zorg op Bali wel altijd dat je je rijbewijs én je internationale rijbewijs bij je hebt. Het kan nog wel eens voorkomen dat ze hierop controleren. 

#8 Suluban Beach

Suluban Beach staat ook wel bekend als Blue Point Beach. Dit is een heel klein wit zandstrand dat verstopt ligt tussen de rotsen. Hier stappen veel surfers het water in om op de grote golven te surfen. Ben jij beginnend surfer, dan moet je deze plek helaas nog even overslaan. Hier vind je namelijk de hoogste golven van het eiland. Als het eb is kan je daar ook liggen met een handdoek, maar bij vloed verdwijnt het strandje weer. Dit maakt het strand extra bijzonder.

Tijdens onze vorige trips aan Uluwatu Bali voor Corona was dit echt een hele mooie plek met een prachtige afdaling langs de rotsen. Alleen nu zie je wel de gevolgen van de Corona periode en dat het eiland bijna 2 jaar op slot is geweest. De weg naar beneden is op dit moment een beetje vervallen en de winkeltjes zijn voor de helft allemaal gesloten. Maar alsnog zeker de moeite waard om naar toe te gaan!

TIP: Als je beneden bent (en het is eb), loop dan links tussen de hoge rotsen door. Hier kan je perfecte foto's maken! Je moet alleen soms even rennen als er een hoge golf aan komt ;). 

Hotspot van Uluwatu - Suluban Beach

Hotspots Uluwatu - Blue Point Beach

#9 Single Fin

Single Fin is een bekende hangout spot boven Suluban Beach. Hier kan je vanaf de klif uitkijken op de surfers beneden in de zee. Ook staat deze plek bekend om de mooie zonsondergang. Rond die tijd kan het er daarom ook erg druk worden, maar overdag is er altijd wel een plekje te bemachtigen. Het is er heel low key en je kan er dan ook gewoon naar binnen lopen. Er is geen entrance fee of minimal spend. Gewoon een heerlijke plek om lekker te zitten, te genieten van een hapje en een drankje én weg te dromen bij het geluid van de hoge golven die op de kliffen slaan. 

Hotspots Uluwatu - Single Fin

Hotspots Uluwatu - Single Fin

#10 GWK monument

Het GWK monument zie je al over de zee heen vanaf Seminyak staan, zo groot is het beeld. Hierdoor is die heel indrukwekkend om te zien. Als je door Uluwatu Bali rijdt dan kan je hem vanuit meerdere straten ook goed bewonderen. Het GWK komt in alle hotspots lijstjes wel voor, en daardoor wel heel erg toeristisch. Je betaald best veel om het park in te kunnen gaan en moet ook weer betalen als je het beeld in wilt. Het is wel mega mooi gemaakt en het heeft jaren geduurd voordat het indrukwekkende beeld klaar was, dus wij snappen helemaal als je het een keer wilt bezoeken, dat hebben wij namelijk ook gedaan. Achteraf vinden wij het park eromheen té commercieel en het beeld daarom mooier om gewoon van een afstandje te bewonderen. Maar laat je vooral niet tegenhouden en ga zelf op onderzoek uit! 

Uluwatu Hotspots - GWK Monument

#11 Uluwatu Tempel 

Dit is de meest bekende tempel van Uluwatu Bali en staat bovenop een hoge klif, die je mega uitzicht geeft over de oceaan. De plek zit vol met apen, dus hou al je spullen goed bij je, want voor je het weet hebben ze je bril te pakken. Gelukkig is er dan altijd wel een vrouwtje in de buurt die je bril kan omruilen voor wat pinda's. De tempel is erg toeristisch maar door het uitzicht wel heel bijzonder. Ook worden hier ook vaak traditionele dansvoorstellingen gehouden tijdens de zonsondergang. Dit maakt dit een magische plek en geeft een bijzonder Bali gevoel, daarom dus ook echt eentje die niet aan onze hotspots in Uluwatu mag ontbreken. Vooral de combinatie met de dans en de muziek. Er is geen mooiere plek op Bali om dit te zien. Voor de data hiervan kan je het beste even de website van de tempel in de gaten houden, want die kunnen nog wel eens wisselen. 

Hotspots Uluwatu

Het interieur van alle spots in Bali is natuurlijk fantastisch! Wil jij ook iets van die sfeer in huis halen? Dat kan! Kijk voor alle mooie handgemaakte items in onze shop en laat je nog meer inspireren. 

Veel shopplezier! Liefs, Bali Lifestyle

BaliInterieurReizen

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left