Wat is een bohemian interieur

Wat is een Bohemian Interieur?

Wij krijgen de vraag vaker; wat is een bohemian interieur? Hebben jullie tips? Hoe maak ik een boho interieur? Met deze zes stappen helpen wij jou jouw interieur om te toveren tot een boho bohemian walhalla!

#1 Lichte kleuren als basis

In een boho interieur bestaat de basis uit zoveel mogelijk lichte kleuren, zoals witte muren en vloeren van licht hout of lichte gietvloeren. Dit betekent dat de sfeer vooral in de aankleding zit. Je wilt de accenten leggen op de op woonaccessoires en wanddecoratie en daarom zijn lichte kleuren de perfecte basis om mee te starten. 

#2 Ga creatief aan de slag

Als het mogelijk is, probeer wat van deze gezellige nisjes te maken. Loopt de timmerman tijdens de verbouwing nog rond? Vraag hem dan eens lief of hij nog een mogelijkheid ziet om dit toe te passen. Dit is namelijk een perfecte spot om later een boho eyecatcher in te plaatsen. 

Wat is een bohemian interieur

#3 Maak gebruik van natuurlijke materialen

Nu is het tijd voor het leukste! De aankleding van jouw slaap- of woonkamer. Gebruik hiervoor zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Denk hierbij hout, rotan, bamboe, schelpen, raffia, katoen. Hier zijn eigenlijk geen regels, je mag hierin helemaal los gaan en alles helemaal volhangen, of je kiest juist voor less is more, en plaatst op bepaalde plekken een enkele eyecatcher. Zo is de Bohemian interieurstijl super divers en kan je hier binnen écht je eigen stijl ontwikkelen. Bekijk hier alle woonaccessoires en wanddecoratie

Wat is een bohemian interieur

#4 Rotan hanglamp

Onmisbaar in elk bohemian interieur is een rotan hanglamp. De perfecte manier om jouw interieur af te stijlen! Zorg ervoor dat de lampenkap in de ruimte past. Je wilt niet dat de lamp zo groot is dat hij de woonkamer kleiner laat lijken. Maar hij moet ook niet te klein zijn en dat hij volledig wegvalt in de woonkamer. Zorg ervoor dat je lamp aangesloten wordt op een dimmer, want de lichtval tijdens een donkere avond is zo mooi, dat wil je echt in jouw woonkamer. Bekijk hier alle rotan lampenkappen

Wat is een bohemian interieur

#5 Oog voor de details

Nu is het tijd voor de details, want ook hier valt nog zoveel te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan een gevlochten placemat met schelpen, tijdens een zomeravond op tafel? Wij hebben zelfs bestek van bamboe, je vrienden zullen jaloers zijn op jouw nieuwe stijl! Of niet te vergeten, de kussens op de bank, je kan kiezen voor een standaard kussen van een eenvoudig merk. Of een handgevlochten raffia kussen met franjes. Ik weet wel wat mooier staat op mijn bank! Of één stone men, of een koppel ergens in de slaapkamer, of badkamer? Super gaaf! 

wat is een bohemian interieur

#6 Groen is een must 

In een Bohemian Interieur mogen planten absoluut niet ontbreken. Mooie bananen planten, olijfbomen of cactussen. Kies voor planten die zo tropisch mogelijk zijn en dan zit je eigenlijk altijd wel goed. Groen kan je ook eigenlijk nooit genoeg hebben. Je mag je daarom lekker uitleven en botanische hoekjes creëren in elke kamer. Op deze manier komt de stijl letterlijk tot leven. 

Nu is het jouw beurt! 

Ik hoop dat ik met deze blog enigszins antwoord heb gegeven op de vraag; wat is een bohemian interieur. Nu is het tijd dat jij aan de slag gaat om jouw huis om te toveren naar een boho bohemian walhalla! Bekijk al onze producten hier en laat je inspireren.

Meer inspiratie nodig? Bekijk eens de insta van Hippie Monkey.

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left