#27 De Mooiste Hostpots van Ibiza - Bali Lifestyle Store
De mooiste hotspots van Ibiza op een rij. Wie kent Ibiza nou niet? Een heerlijke eilandje in de Middellandse Zee van Spanje, dat bekend staat om de fancy feesten en de hippies, maar stiekem is Ibiza véél meer dan dat. Ibiza heeft prachtige stranden en natuur. Je kan er verdwalen in de tijd als je door de kleine binnenwegen van het eiland rijdt. Tegelijkertijd is er op het hele eiland iets te beleven en overal zijn verborgen parels te vinden. In de vorm van heerlijke restaurants tot geheime stranden. Wij hebben daarom ons best gedaan om een lijstje te maken van onze ultieme favorieten en hidden gems van Ibiza op een rij. 

De Leukste Restaurants van Ibiza 

Wat heerlijk dat je naar Ibiza gaat óf nog beter, al op Ibiza bent! Als wij het hebben over de de mooiste hotspots van Ibiza, dan mogen de restaurants natuurlijk niet ontbreken. De eerste tip die wij je al willen meegeven is RESERVEER je plekje. Eigenlijk zijn alle hotspots altijd volgeboekt. En dan hoor ik je misschien denken: "Vast niet in het laagseizoen". Maar helaas: "Ja, ook in het laagseizoen." Daarom kan je het beste wel al van te voren je plekje bemachtigen, zodat je verzekerd bent van een plekje en kan gaan genieten van al het moois dat deze restaurants te bieden hebben.

#1 Chiringuito Cala Gracioneta

Onze ultieme favoriet op Ibiza en daarom mag deze hidden gem niet ontbreken uit dit lijstje hotspots. Dit heerlijke restaurant ligt volledig verborgen in een klein dorpje met een eigen privé baai. Als je aankomt denk je misschien dat je fout zit. Er zit een mannetje op een plastic stoel midden op een klein straatje. Hij geeft waarschijnlijk aan dat je even verderop in de straat een plekje moet zoeken om te parkeren, tenzij je een parkeerplek hebt gereserveerd. Hierna loop je via een klein straatje naar beneden en kom je aan bij het restaurant, maar je ziet dit bohemian walhalla pas als je langs de zijkant naar de ingang loopt. Je wordt helemaal ondergedompeld in de bohemian vibe. Je ademt hier echt Ibiza. Hiernaast is het eten heerlijk en zijn de cocktails verrukkelijk (wel een beetje prijzig, maar dat is vrijwel alles in Ibiza). TIP: Trek je bikini/zwembroek aan en neem je strandlaken mee, want er is niets lekkerder om na een heerlijke lunch een verfrissende duik te nemen in het helder blauwe water van de privé baai! Genieten maar! 

#2 Casa Jondal 

Casa Jondal is een vrij nieuwe hotspot op het eiland en wij zijn fan! Deze prachtige tent is te vinden op het bekende strand Cala Jondal, precies tussen de (je misschien wel bekend klinkende) beachclubs Tropicana en de Blue Marlin in. Er is hier veel aandacht besteed aan de aankleding van de beachclub, hierdoor is de sfeer die deze tent uitstraalt mega fijn. Van de gave lampen (die wij ook verkopen --> verlichting) tot de menu kaart, alles klopt gewoon. Ondanks dat de gerechten op de menu kaart aan de prijs zijn, moet je deze gave spot écht niet overslaan, want casa jondal is op en top Ibiza! 

TIP: Als je niet uitgebreid wil eten, dan hebben wij een goede tip. Naast het restaurant, hebben ze ook een gedeelte met loungestoelen en een aparte beach bar. Plof neer in één van de heerlijke lounge stoelen van de beach bar en geniet van een mega lekkere cocktail en het fijne uitzicht!

#3 Cala Bassa Beach Club 

Deze hippe beach club ligt op het bekende (je raadt het vast al) strand Cala Bassa. Het is een mooie spot in weer een prachtige baai. Neem plaats aan één van de tafeltjes, uitkijkend over het azuur blauwe water van de Middellandse Zee. Het eten is er erg goed. Van verse oesters tot een lekkere hamburger met frietjes. Oh ja, en de bediening is ook nog eens erg vriendelijk! Er is ook een strand bar waar je lekkere drankjes en hapjes kan halen voor op het strand. TIP: Je kan je auto voor 5,- parkeren op het parkeerterrein naast de beach club en hierbij krijg je ook nog eens een heerlijk koud biertje of een verfrissend flesje water. 

#4 Cala Bassa Santa Eulalia 

Je denkt misschien dat wij in de war zijn en het weer over dezelfde beach club gaan hebben, maar Cala Bassa heeft recent een nieuwe hotspot geopend. Dit keer geen beach club, maar een super hippe tent midden in de haven van de gezellige havenstad Santa Eulalia. Verrassend leuk en in het laagseizoen nog lekker rustig. Je kan plaatsnemen op de heerlijke loungebanken die uitzicht bieden over baai en de boulevard van Santa Eulalia en verder alleen maar genieten. Het eten is top en de service super! TIP: De cheesecake is to die for én de croquettes om je vingers bij af te likken! Combineer dit met een heerlijk flesje koude Ibizkus roze (100% gemaakt op het eiland) en je middag is compleet. 

#5 El Chiringuito Ibiza ( Es Cavallet) 

Een misschien wel iets té hippe tent, maar wel eentje met een hele hoge kwaliteit. Persoonlijk vonden wij de bediening vrij arrogant, maar ondanks dat is de locatie, inrichting en het eten wel erg fijn. De weg er naar toe is al een cadeautje, want je rijdt dwars door de zoutvlaktes van Ibiza heen. Waar je als je geluk hebt zelfs groepen flamingo's kan spotten. Eigenlijk zou je alleen daarvoor al een bezoekje moeten brengen aan deze tent. TIP: Je kan er ook een ontbijtje scoren, want de vers gebakken croissantjes zijn echt goddelijk! Hiernaast heb je ook het voordeel dat het 's ochtends nog lekker rustig is op deze spot.

#6 La Bodega (Ibiza Stad) 

Je komt deze tapas zaak misschien tegen in meerdere hotspot lijstjes van Ibiza stad en dat heeft meerdere redenen. Het eten is lekker, authentiek en betaalbaar, de sfeer is gezellig en ongedwongen en de sangria... to die for! Het is er daarom altijd druk en er staan vaak rijen te wachten voor een plekje op het smalle terras. TIP: Kom op tijd, want de Spanjaarden eten vaak laat, waardoor je als je vroeg komt, je makkelijker een fijn plekje op het terras kan scoren. 

#7 Cotton Beach Club Ibiza

Cotton Beach Club is een beetje gezien en gezien worden, maar stiekem kan dit soms best leuk zijn. Je dompelt jezelf onder in ibiza luxe. Lekker (en volgens onze bescheiden mening misschien iets te duur) eten, aandacht voor detail en waanzinnig uitzicht over een azuur blauwe baai. TIP: Er is ook een lounge dek, waar je zonder reservering vaak wel terecht kan voor een verfrissende cocktail. Je hebt hier super mooi uitzicht over de zee, maar het is er wel bloedje heet, dus midden op de dag brand je hier wel een beetje weg. Wat je natuurlijk wel kan doen is daarna gewoon een heerlijke duik in de zee nemen! 

Leukste Activiteiten op Ibiza

Ibiza is een eiland dat leeft. Zo is er altijd en overal wel wat te beleven. Van de meest exclusieve restaurants en beachclubs, tot de mooiste uitzichtpunten en stranden. Één ding is zeker, op Ibiza hoef je je nooit te vervelen. Wil je naast eten en de mooie natuur ook nog andere activiteiten doen? Dat kan! Hieronder een lijstje van onze favorieten activiteiten op Ibiza. Activiteiten die jouw bezoek aan Ibiza helemaal compleet maken. 

#8 Dagje Ibiza Stad

Uiteraard mag je Ibiza Stad niet overslaan en verdient daarom zeker een plek in de lijst "De mooiste hotspots van Ibiza". Een bezoekje aan de stad is echt een absolute must! Een wandeling langs de haven, een bezoekje aan het fort, heerlijk eten in de gezellige smalle straatjes én natuurlijk lekker winkelen. Vervelen doe je je hier zeker niet. Persoonlijk vinden wij het struinen door de straatjes op zoek naar de top van het fort het aller leukste. Zo kom je automatisch door verrassend leuke steegjes en langs prachtige uitzichtpunten over de stad en de haven. TIP: Bezoek Ibiza Stad aan het einde van de middag, want dan is het iets minder warm en beter uit te houden én kan je het combineren met een heerlijke dinertje bij één van de velen restaurantjes.  

#9 Hippiemarkt bezoeken  "Las Dalias"

Als je aan Ibiza denkt, dan denk je stiekem vast ook aan de hippies. Daarom mag een bezoekje aan één van de velen hippiemarkten niet ontbreken. Persoonlijk vinden wij de hippiemarkt Las Dalias, die elke zaterdag wordt gehouden, erg leuk. Er is vaak live muziek op het kleine binnen pleintje en de spulletjes die worden verkocht zijn allemaal erg leuk. De kans is groot dat je naar buiten loopt met een armbandje of een heerlijke Ibiza outfit. TIP: Ga vroeg in de ochtend of einde van de middag, want tijdens de middaguren is het hier snikheet en mega druk. Een ander voordeel is dat er dan waarschijnlijk nog genoeg parkeerplek is op het naastgelegen parkeerterrein, waar je voor maar 3,- makkelijk kan parkeren. 

#10 Kinderboerderij Can Muson 

Een kinderboerderij klinkt misschien gek om te bezoeken, maar deze eco farm is echt een cadeautje in het binnenland van Ibiza. Super leuk om te bezoeken en vooral als je met kinderen reist. Voor maar 9,- kan je een bezoek brengen aan de boerderij en krijg je een emmertje met voer waarmee je alle dieren eten kan geven. Van konijntjes tot paarden. TIP: Ze hebben ook een lunch tentje op het terrein waar je (ook als je de farm niet wil bezoeken) lekker kan plaatsnemen. Ze serveren heerlijke lunch gerechtjes en taartjes, gemaakt van producten afkomstig van de boerderij. Een heerlijke plek, die nog niet iedereen kent, dus pssst.... 

#11 Zonsondergang bekijken op zondag

Jouw bezoek aan Ibiza is niet compleet zonder minimaal één keer de zon in de zee te zien zakken. Het eiland met de vele stranden is perfect geschikt om dit elke avond vanaf een andere locatie te doen, maar onze favoriet is het feestje dat de hippies elke zondag hebben op Cala Benirrás. Elke zondag komen ze samen en trommelen ze tijdens de zonsondergang. Hierdoor krijgt deze plek iets magisch. De weg er naar toe is prachtig en geeft je het gevoel alsof de tijd er heeft stil gestaan. Eenmaal op het strand aangekomen wordt je betoverd door de prachtige en misschien wel magische baai. Geniet van de vrije sfeer die deze avond met zich mee brengt, terwijl je kijkt naar de ondergaande zon. TIP: Kom op tijd, want het is altijd erg druk op zondag, waardoor je ver van het strand moet parkeren. Eenmaal op het strand zijn er meerdere restaurants waar je koude drankjes of zelfs pizza kan halen die je op het strand kan opeten. Wil je liever dineren? Dan kan je een plekje reserveren bij de beachclub Elements. Pssst.. daar kan je zelfs massages boeken. Hoe meer zen wil je het hebben?

#12 Drink een Ibizakus wijntje óf bezoek de winery. 

OMG heeft Ibiza zijn eigen winery? Ja en dat niet alleen, de rosé is ook nog eens mega lekker! Tenminste dat vinden wij. Daarom mag een flesje tijdens je bezoek aan Ibiza eigenlijk niet ontbreken. In de meeste beachclubs of wijnwinkels is deze heerlijke roze fles wel te krijgen. Zelf hebben wij er van genoten bij Cala Bassa in Santa Eulalia. TIP: Ze hebben ook een eigen wijnhuis waar je het hele jaar door een bezoekje aan kan brengen en alle wijnen kan proeven. #slurp

De Mooiste Uitzichtpunten van Ibiza

Je verwacht het van te voren misschien niet, omdat Ibiza bekend staat om de vele feesten, maar de natuur in Ibiza is mega mooi. Daarom horen de uitzichtpunten ook echt tot de mooiste hotspots van Ibiza. Eigenlijk is elk hoekje van het eiland heerlijk om doorheen te rijden en kan je plotseling verrast worden door smalle zandweggetjes en verborgen strandjes. Er zijn ook een paar prachtige uitzichtpunten te vinden op Ibiza, maar deze staan eigenlijk nooit aangegeven op bordjes, waardoor je dit van te voren echt moet weten. Dit maakt sommige plekjes echte hidden gems en zelfs mysteries. Wij hebben daarom de mooiste uitzichtpunten voor je op een rijtje gezet. 

#13 Es Vedra

Jouw bezoek aan Ibiza is niet compleet zonder een keer Es Vedra te hebben bewonderd. Er gaan veel verhalen de ronde over dit magische eiland. Het zou namelijk één van de meest magnetische plekken ter wereld zijn, waar kompassen op hol slaan. Alleen de Bermudadriehoek zou meer magnetisch zijn. Iets te zweverig voor jou? Je snapt de verhalen wel als je bij Es Vedra aangekomen bent. Het 400 meter hoge eiland is ongelofelijk indrukwekkend en eenmaal aangekomen kan je niet stoppen met er naar kijken. De aantrekkingskracht is enorm. TIP: Kom vroeg in de ochtend, want in de loop van de dag wordt het heel erg druk en is parkeren vrijwel onmogelijk. 's Ochtends kan je makkelijk parkeren en door het hek lopen en dan het pad alleen maar rechtdoor volgen. Er staan nergens bordjes, maar via Google Maps kom je al een heel eind. 

#14 Atlantis

Een mysterieuze plek op Ibiza waar erg geheimzinnig over wordt gedaan. Er staan nergens bordjes en sommige locals zullen ook niet weten waar je het over hebt, als je hier naar vraagt. Tóch is dit een plek die super vet is om te bezoeken als je op Ibiza bent en je kan het perfect combineren met je bezoek aan het uitzichtpunt van Es Vedra. De naam Atlantis is gegeven omdat er inhammen zijn gemaakt in de rotsen. 

TIP: Kom vroeg in de ochtend. Dit heeft meerdere voordelen. Je kan makkelijk parkeren, want het kan 's middags erg druk worden door de mensen die naar Es Vedra gaan. Hiernaast is het een flinke afdaling en klim (pittiger dan wij dachten), dus in de ochtend is het nog lekker koel. Trek ook goede wandelschoenen aan, want op je slippers ga je het niet redden. Vanaf het prachtige uitzicht op onderstaande foto ga je recht naar beneden. 

TIP: Neem genoeg water en eten mee, want er is niks te krijgen op deze route. 

ROUTE: Er staan nergens bordjes, dus je moet het echt met Google Maps (of zelfs kompas) vinden. Maar om het makkelijk te maken hebben zullen wij even een simpele route geven. (1) Parkeer je auto op de parkeerplaats voor het uitzichtpunt van Es Vedra. (2) Loop het hek door en volg het enige pad. (3) Loop zo ongeveer 5 min rechtdoor, totdat je een pad ziet dat naar links loopt. (4). Volg het linker pad totdat je bij onderstaand uitzichtpunt komt en loop dat naar beneden richting Atlantis. 

#15 piratentoren Torre Des Savinar

Ook dit uitzichtpunt op Es Vedra kan je combineren met de 2 bovenstaande hotspots! Het ligt hier namelijk naast, maar is in plaats van naar links (Atlantis) moet je naar rechts. 

TIP: Doe goede wandelschoenen aan en neem genoeg water mee. 

#16 Punto Grosso

Het uitkijkpunt Punto Grosso ligt in het noorden van Ibiza en is een stuk minder bekend. Je rijdt via een onverharde weg omhoog, totdat het dood loopt. Ook dit punt staat niet aangegeven en er is geen officiële wandelroute. Maar er is eigenlijk vanaf dat punt maar één manier om het punt te bereiken. Een prachtige plek met mooie uitzichten, zowel links als rechts van je. Echt een aanrader om te bezoeken als je in het noorden van Ibiza bent. 

#17 Punta Galera 

Een uitkijkpunt wat helemaal niet bekend is en wij toevallig tegen zijn gekomen. Via onverharde wegen en vooral Google Maps kwamen wij aan op deze gave plek, die volgens mij alleen onder wat locals bekend is. Juist daarom mega leuk om te bezoeken. Het voelt als authentiek Ibiza en de weg er naar toe is ook een heel avontuur! 

#18 Ibiza Castle in Ibiza Stad

Uiteraard mag je deze niet overslaan bij een bezoek aan Ibiza Stad. Overal waar je bent zie je eigenlijk de Ibiza Castle, omdat deze op het hoogste punt van de stad ligt. Het is heel leuk om door de smalle en sfeervolle kleine slinger straatjes te struinen, op zoek naar een route naar het hoogste punt. Je zal verrast worden door gezellige straatjes vol met restaurantjes en mooie uitzichtpunten die uitkijken over alle delen van de stad en zee. TIP: Geniet na deze wandeling van een welverdiende en verfrissende sangria op één van de vele terrasjes. 

De mooiste stranden van Ibiza op een rij. 

In de lijst "De mooiste hotspots van Ibiza" mogen de stranden niet ontbreken, want Ibiza staat natuurlijk bekend op de mooie stranden. Er zijn veel bekende stranden, waar je heerlijk een dag kan genieten. Maar stiekem zijn er ook best veel verborgen parels waar je net van af moet weten, want anders had je ze nooit gevonden. Het aller leukste om te doen vinden wij de mooi kustlijn afrijden en via Google Maps te kijken welke verborgen strandjes er allemaal te vinden zijn. Een unieke en avontuurlijke manier om het eiland te verkennen. Wij zeggen: Zonnenbril op, muziekje aan, raampjes naar beneden en rijden maar... Bestemming? Onbekend! 

#19 Cala Conta & Cala Comte

Cala Conta en Cala Comte staan niet voor niets in ons rijtje persoonlijke favorieten! Dit komt niet alleen om het super heldere water, het witte zand en de fijne strandtent, maar ook zeker om de ligging. Je hebt hier namelijk een magische zonsondergang. TIP: Reserveer tijdens de zonsondergang een tafeltje bij de strandtent Sunset Ashram. De strandtent die tussen de twee stranden in ligt en wat ons betreft (de naam zegt het misschien al) een perfect spot voor een romantische zonsondergang. 

#20 Sa Caleta

Een kleine en intieme baai, die indruk maakt doordat deze omringt is door oranje rotsen. Het water is er ook weer prachtig helder en er is een gezellig strandtentje aanwezig. Een pareltje! Daarom staat dit strandje ook wel bekend als één van de mooiste hotspots van Ibiza. Het is niet ver van Ibiza Stad en je kan het perfect combineren met een bezoekje aan het bekende strand Cala Jondal. TIP: Zorg dat je hier vroeg bent, want in het hoogseizoen kan het op dit kleine strandje erg druk zijn. 

#21 Cala Benirrás (hippie zondag)

Wauw, dit strand verdient zeker een plekje in het lijstje van mooiste hotspots van Ibiza. Het begint al met de weg naar dit strand toe. De weg naar Cala Benirrás voelt heel authentiek en het voelt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Dit geeft een bijzonder gevoel. Het kleine kiezelstrand ligt ingesloten tussen mooie rotsen en heeft veel restaurantjes. Je kan een lekker koud drankje en pizzatje halen voor op het strand, maar ook kiezen om aan te schuiven bij Elements. Een restaurant wat bekend staat om lekker eten en goede massages. Ja je hoort het goed, je kan hier ook massages boeken (tip!). 

Wat Cala Benirrás extra bijzonder maakt is de zonsondergang op zondag. Elke zondag trommelen de hippies namelijk terwijl de zon onder gaat en dit geeft deze plek een spirituele en gezellige sfeer. TIP: Kom op tijd, want zelfs in het laagseizoen is het hier erg druk op zondag en is het vechten om een parkeerplekje. 

#22 Cala Bassa 

Cala Bassa krijgt niet alleen een plekje in dit lijstje om het mooie witte zand en het azuur blauwe water, maar ook omdat je hier tot je beschikking hebt. Leuke strand bars en fijne bedjes. Alles om een dagje te relaxen. 

TIP: Reserveer een plekje bij Cala Bassa Beach Club. Heel goed (en goed geprijsd) eten en mooi uitzicht over de baai. Wel een beetje gezien en gezien worden, maar ja, dat is stiekem soms ook wel leuk op Ibiza. Trek daarom je mooiste strandoutfit aan en flaneren maar! 

#23 Cala Jondal 

Cala Jondal is een bekend strand in Ibiza. Dit komt omdat hier een aantal bekende beach clubs op een rij staan. Wat dacht je van de Blue Marlin, Tropicana en (onze favoriet) Casa Jondal. Hierdoor mag je dit strand eigenlijk niet overslaan. 

#24 Cala Salada 

Cala Salada is waanzinnig mooi. Je komt er alleen om over een klein pad over de rotsen te lopen. Deze kleine baai met het mega heldere water is hierdoor uniek. Het is daarom ook echt niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn hier ook geen restaurantjes, dus neem zelf genoeg eten en drinken mee. TIP: Ondanks dat dit strand moeilijk te bereiken is, is het hier altijd enorm druk. Parkeren is erg lastig en soms ver lopen, daarom raden wij aan vroeg te gaan. 

#25 Cala Portinatx 

Cala Portinatx is het strand van het meest noordelijke plaatsje van Ibiza Portinatx. Een oud vissersdorpje wat erg in opkomst is. Er verschijnen hier steeds meer vakantiehuizen en resorts. Dit komt omdat het noorden van het eiland erg mooi is. Maak hier dan ook zeker even een stop voor een drankje als je een tour door het noorden maakt! 

#26 Cala de'n Serra

 Minder bekend is het strand Cala de'n Serra, maar deze foto zegt genoeg toch? Echt weer een pareltje die zeker in dit lijstje thuis hoort. 

#27 Te veel om te kiezen! 

Je bent aan het einde gekomen van de mooiste hotspots van Ibiza. Ibiza heeft zoveel mooie stranden, dat het bijna saai begint te worden. Eigenlijk is elk strand de moeite waard om te bezoeken, want ze zijn ieder uniek op zijn eigen manier. En zeg nou zelf, het strand verveeld nooit! #onebeachaday 

TIP: Onderstaande strandjes waren wij ook fan van en wilde wij toch even benoemd hebben. 

Cala Xarraca, Cala Aigua Blanques, Cala D'Hort, Cala Vedella, Cala Tarida. 

 

Wij zijn aan het eind gekomen van de lijst met de mooiste hotspots van Ibiza. Maar natuurlijk kan je jouw huis en interieur ook het ultieme Ibiza gevoel geven. Benieuwd naar onze gehele assortiment? Neem dan een kijkje in de shop bij alle producten en laat je inspireren. 

Love it? Share it op onze insta @bali_lifestyle_store



Reizen

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs