#24 Mooiste Hotspots van de Algarve! - Bali Lifestyle Store
Denk je aan Portugal, dan denk je vast al snel aan de Algarve! Het heeft misschien een beetje een karakter dat hier vooral ouderen mensen heen gaan, maar niets is minder waar! De Algarve is een prachtige omgeving, voor zowel jong én oud. Wij hebben onze favorieten op een rij gezet, zodat je in 1 week de mooiste plekjes kan ontdekken. 

#1 Huur een auto

Wil je zelf op ontdekkingstocht gaan, dan is een auto huren wel een must. Je kan al een auto huren voor 180 euro per week. Als je de hele Algarve wil zien, dan ga je zeker wat kilometers rijden, maar onderweg kan je wel genieten van alle leuke dorpjes, heuvellandschappen, de sinaasappel boomgaarden en uitzichten over de zee. Klinkt goed toch? 

Sagres

#2 Reis naar het einde van de wereld. Kaap Sint Vincent (Cabo de São Vicente). Het meest zuidwestelijke punt van Europa. Men dacht vroeger dat dit letterlijk het einde van de wereld was. Alleen daarom al is dit een gave plek om te bezoeken. Hiernaast is deze plek erg indrukwekkend. Dit komt door het ruige landschap in combinatie met de enorm hoge kliffen. Je krijgt er spontaan hoogtevrees van. De zee botst hier met zo'n grote kracht op de kliffen, dat zelfs bovenop de punt van de klif je spetters van de golven kan voelen. Verder staat er een soort vuurtoren en er is 1 klein cafeetje. Juist omdat er verder niet veel is, maakt deze plek bijzonder. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

TIP: Neem een jas of vest mee, want het waait hier (altijd) enorm hard. 

#3 Bezoek het Surfwalhalla Beliche Beach (Praia Beliche). WOW! Wat is deze plek mooi. Een van onze persoonlijke favorieten. Het ligt vlak voor het einde van de wereld, dus je kan het perfect met elkaar combineren. Een paar kilometer voor Kaap Sint Vincent, zie je aan je linkerhand opeens wat auto's geparkeerd staan. Stop daar en wandel via de mooie trap naar dit indrukwekkende strand. Het is een waar surf paradijs! Ook als je niet gaat surfen is dit strand mooi om te bezoeken. Dit mooie zand strand is ingesloten tussen enorme hoge en ruige kliffen. Je kan hier overdag uren staren naar de vele surfers óf bij schemering de zon mooi zien ondergaan. 

#4 Bezoek de stad Sagres. De stad Sagres is niet heel bijzonder, maar je vind er wel veel restaurantjes waar surfers en digital nomads vertoeven. Zo hebben wij na een bezoek aan Beliche Beach even lekker drankjes gedaan bij Chiringuito. Een klein lunchtentje bij Mereta Beach in Sagres, die vol zit met digital nomads. Hierna kan je ook even lekker je benen strekken en het mooie Mereta Beach oplopen.  

#5 Bezoek het Fort van Sagres (Fortaleza de Sagres). Vlak voor je Sagres in rijdt, zie je het al liggen. Het is niet te missen, want het fort is erg groot. Het fort is vroeger erg belangrijk geweest voor de verdediging van de kust van de Algarve. Het heeft daarom een rijke geschiedenis. Voor maar 3 euro kan je een kijkje nemen en je bent er ongeveer een half uurtje zoet. 

Lagos 

#6 Wandel naar het mooie Ponta da Diedade. Je kan in Lagos een kajak huren en langs de kustlijn varen. Maar wat ook leuk is om Ponta de Diedade te gaan bekijken vanaf boven en vanaf de klif de mooie wandeling naar beneden te maken. Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats, maar vanaf daar staat niet duidelijk aangegeven waar je naar toe moet lopen. Kijk daarom even goed op de kaart (google maps) welke kant je op moet. 

TIP: Als je Ponta da Diedade hebt bezocht is het ook zeker de moeite waard om vanaf de parkeerplaats naar de rechterkant langs de kust te lopen. Je hebt hier prachtige uitzichtpunten over de kustlijn en wandelt hier over goed aangelegde paden. Super leuk om deze wandeling even mee te pakken als je er toch bent. 

#7 Bezoek Praia do Camilo. Een mooi klein zandstrand omringt door hoge kliffen. Perfect te combineren met Ponta da Diedade. Een klein stukje paradijs en zonde om over te slaan als je er om de hoek bent! 

#8 Bezoek het Oude Centrum van Lagos. Lagos heeft een schattig klein centrum met leuke kleine straatjes, boetiekjes en goede lunchtentjes. Een perfecte plek om na het bezoeken van de mooie stranden even lekker op een terrasje te gaan zitten en te genieten van een welverdiende lunch. Het eten is hier erg goed en totaal niet duur. Zo heb je voor een paar euro al een heerlijke lunch. Tips voor lunchtentjes heb je hier niet nodig. Gewoon lekker door de straatjes gaan struinen en het leukste tentje uitzoeken. 

Praia da Marinha 

#9 Bezoek Praia da Marinha. Uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Europa en dat snappen wij wel. Wow, wat is dit een mooi strand. Wij waren hier in het laagseizoen en hadden vrijwel het hele strand voor ons zelf. Echt een stukje paradijs op aarde. Hoge kliffen, rotsen, zand strand en helder blauw water. Een hotspot die je niet mag overslaan! 

#10 Bezoek de Bengali Grot. Vlak naar Praia da Marinha ligt de Bengali Grot. Deze grot is alleen te bereiken met een Kajak. Sommige boottochten varen er in, maar kunnen er niet stoppen. Wil je de grot echt van binnen zien, dan is met de kajak de enige optie. Een kajak tour kan je boeken in één van de omliggende steden. 

Wel is het mogelijk een glimp op te vangen van de grot van de bovenkant. Er loopt namelijk een mooie wandeling langs, waarbij je over de grotten van de kustlijn heen loopt. Als je de auto hebt geparkeerd, dan kan je naar links (de toegang tot Praia da Marinha) of naar rechts, naar de wandeling over de grotten. Perfect om met elkaar te combineren. 

#11 Wandel de Seven hanging valleys trail. Dit is de mooiste wandeling in de Algarve en loopt tussen Praia da Marinha en Praia da Carvoeiro. De wandeling is 6 kilometer heen en 6 kilometer terug. Je loopt langs de prachtige kustlijn met de mooiste uitzichtpunten van de Algarve. TIP: Zorg er wel voor dat je genoeg water en eten mee neemt, want tijdens de wandeling kom je niks meer tegen. 

Portimao 

#12 Relax een middag in de beachclub NoSoloAgua in Portimao. Wij waren stiekem wel heel erg blij dat wij deze fijne spot gevonden hadden. Een heerlijk grote beachclub met mooie bedden, lekker eten, super aardig personeel en aan het strand. Even geen plastic stoelen, maar echt een middag jezelf verwennen. Als je net als wij fan bent van beachclubs dan mag een bezoekje aan NoSoloAgua zeker niet ontbreken!

Vilamoura

#13 Bezoek de haven van Vilamoura. Een heerlijke plek met eindeloos veel goede restaurants met allemaal terrasjes aan de haven. Een plek waar je overdag én 's avonds goed terecht kan voor lekker eten of een gezellige wandeling over de boulevard. Je kan hier ook je ogen uitkijken, want er liggen behoorlijk wat mooie jachten in de haven. 's Avonds hebben wij gegeten bij restaurant NEWS. Echt een aanrader! Leuk interieur, heerlijk Italiaans eten en gezellige service. Overdag hebben wij bij meerdere tentjes geluncht. Allemaal even lekker en gezellig. Als je op zoek bent naar een leuke boulevard dan is de haven van Vilamoura de place to be! 

 #14 Maak een strandwandeling op Praia da Falésia. Naast de haven start het strand Praia da Falésia. Perfect voor een mooie strandwandeling. Het strand is anders dan de andere stranden die wij hebben bezocht. Het is een breed en uitgestrekt zandstrand, maar daarom zeker niet minder mooi. Juist perfect voor een lange wandeling. Je kan er makkelijk parkeren en er zitten ook meerdere strandtentjes waar je lekker wat kan drinken. Leuk om daarom te combineren met een bezoekje aan de haven. 

Lissabon & Cascais 

#15 Een dagje naar Lissabon. Het lijkt misschien ver, maar het is maar rond de 2,5 uur rijden via een super fijne tol weg. Als je op tijd vertrekt ben je er zo! Je betaald rond de 25 euro heen en 25 euro terug aan tolkosten. Dit lijkt misschien veel, maar als je een dagje over heb dan is het wel heel gaaf om een dagje te doen.  De tolweg is (buiten het hoogseizoen) ook heerlijk rustig en je rijdt door het mooie heuvelachtige landschap van Portugal. Alsof de tijd daar heeft stil gestaan. 

Eenmaal in Lissabon aangekomen kan je goed parkeren bij Praca Luis de Camoes. Een schattig pleintje waar je meteen op kan stappen op tram 28. Deze neemt je voor maar 3 euro mee door de leukste wijken van Lissabon. Je kan zo lang blijven zitten als je wilt. Een perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien. De stad bestaat uit allemaal kleurrijke straatjes met leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes. Een dagje is daarom niet veel, maar wel heel leuk om de sfeer van de stad te proeven. 

 #16 Bezoek de badplaats Cascais.  Als je dan toch in Lissabon bent, rij je in minder dan een half uurtje door naar de bekende badplaats Cascais. Een mooie plek om de dag af te sluiten. De extra tol kosten zijn maar rond de 4 euro en de terugweg naar de Algarve is vrijwel even lang, rond de 2,5 uur.

Cascais is gezellig en sfeervol. Veel restaurantjes en kleine schattige straatjes. Het is niet groot, maar genoeg keuze om 's avonds lekker te eten. Dan kan je deze ook weer mooi van de Bucketlist afstrepen! 

Faro 

#17 Bezoek het oude stadscentrum van Faro. Als je aan Faro denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het vliegveld. Stiekem is het best een mooi dorp met een gezellige vissershaven. Het oude stadscentrum is niet groot, maar wel erg sfeervol. 

#18 Bezoek de kathedraal van Faro. Op een prachtig plein omringt door sinasappelbomen staat de kathedraal van Faro. Voor maar 5 euro kan je de katherdraal in en de toren beklimmen. Zeker de moeite waard, want het uitzicht over de zee en het oude stadje is erg mooi. Hiernaast staat er een kleine kapel gemaakt van menselijke botten... Een beetje luguber, maar wel bizar om te zien. Wil je een soortgelijke kapel zien in het groot? Dan kan dat! Dan moet je een bezoekje brengen aan Capello dos Ossos. Ook in het centrum van Faro. Deze kapel bestaat uit de botten van wel 1000 monniken en kan je bezoeken voor maar 1 euro. 

#19 Varen of de Lagune van Faro (Ria Formosa). Faro is omringt door een mooie lagune en witte zandeilanden. Dit zie je ook al als je aankomt met het vliegtuig. Je kan in Faro makkelijk een boot tour boeken of kiezen voor een kajak. Als je tijd over hebt is het zeker de moeite waard om de mooie lagune door te varen, langs de vele vissersbootjes. Of om op één van de witte zandbanken een perfecte foto te maken voor je gram. 

Albufeira

#20 Ga een avond uit op de Strip. Hou je van uitgaan? Dan is de strip in Albufeira waar je moet zijn. De straat staat vol met bars en clubs. Hou je niet van het nachtleven? Dan moet je hier niet komen. Wij zijn hier zelf niet gek op, maar hebben overdag wel het strand bezocht aan het einde van de Strip. Als je daar het pad over de vlonders naar links afloopt, kom je langs wat verborgen strandjes, zoals op de foto hieronder. In het laagseizoen heb je deze verborgen pareltjes helemaal voor jezelf. Heerlijk! 

#21 Bezoek het Oude Centrum van Albufeira. Wij vinden het niet het mooiste dorp van de Algarve, maar Albufeira is natuurlijk wel een van de bekendste dorpjes en daarom wel leuk om te hebben gezien. Het is erg mooi om via de poort in het oude dorp zo het strand op te lopen (Praia do Tunel). Als je dan naar links loopt, kan je zo een lange strandwandeling maken langs de kust van Albufeira. Heerlijk om bijvoorbeeld na een lunch op het strand te doen. 

#22 Eet de beste sushi bij Vila Joya Sea. Een verborgen parel in Albufeira. Vila Joya is een 2 sterren Michelin restaurant, maar aan hun eigen privé strand hebben ze ook een lunchroom Vila Joya Sea. Aan de prijs, maar het schijnt fantastisch te zijn. Een bezoekje aan deze parel stond erg hoog op ons lijstje, maar helaas kwamen wij erachter dat die nog gesloten was toen wij er waren. Maar ben je er in het hoogseizoen, ga hier dan zeker heen en maak ons jaloers! 

SHOPPEN

#23 Een dagje shoppen. Als het nou een dagje minder weer is óf als je gewoon zin hebt om te shoppen, dan zijn er zeker plekken in de Algarve waar dat kan. Uiteraard kan je in de oude dorpjes kijken, maar als je de grotere winkels wilt bezoeken dan zijn er een aantal shopping malls. Zoals Algarve Shopping center of de nieuwe Outlet Algarve. Een soort Batavia Stad in Portugal. Net nieuw aangelegd en als je van winkelen houdt de perfecte plek om een middagje naar toe te gaan. 

MUST 

#24 Eet een Pastel de Nata. Een Pastel de Nata is een typisch traditioneel Portugees gebakje. Echt mega lekker met een espressootje erbij. In vrijwel elk lunchtentje kan je voor rond de 1.80 EUR een gebakje met een espresso krijgen. Echt een super lekker tussendoortje om jezelf te verwennen. Stiekem hebben wij dit daarom ook elke dag gedaan! 

Reizen

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs