6x tips voor je ultieme bali reis! - Bali Lifestyle Store

6x tips voor je ultieme bali reis!

Kunnen jullie ook niet wachten tot het weer mogelijk is om te reizen? De wereld leek een jaar geleden zo klein en nu door COVID-19 opeens zo groot! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer naar onze favoriete plek op aarde af te reizen, maar delen in de tussentijd heel graag onze tips!

 

#1 Boek meerdere airbnb's i.p.v. hotels!

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar de airbnb's op bali zijn fantastisch!!! Voor een paar tientjes per nacht kan je op de mooiste spots en in de mooiste villa's slapen. Neem stiekem alvast een kijkje op airbnb en laat je verrassen! Ik weet zeker dat Bali hierna definitief bovenaan je bucketlist staat. :)

 

Blijf ook zeker niet op 1 plek. Wij vinden het persoonlijk het leukst om elke 3/4 dagen op een andere plek op het eiland te verblijven. Niet alleen om het eiland te verkennen, maar ook om in meerdere toffe villa's te slapen.

 

Psssst... En vaak zijn de villa's nog goedkoper dan de hotels ook! Neem een kijkje in onze blogs voor een overzicht van de leukste, mooiste en goedkoopste villa's op bali. 

#2 Huur een scooter!

Met een scooter kan je het hele eiland over rijden. Vaak al voor een paar euro per dag kan je er 1'tje huren en dit geeft je zoveel vrijheid. Stap gewoon je scooter op en rij over het eiland. Vergeet niet goed op te letten, want langs de wegen zie je soms de leukste warungs.

 

Pssst.. En zorg wel dat je een internationaal rijbewijs meeneemt en netjes alle regels volgt. Anders kan je nog wel eens door de politie aan de kant worden gezet.

#3 Gili's en Nusa's

Als je toch naar Bali gaat, houd dan rekening in je planning en maak zeker tijd voor een bezoekje aan de Gili's (eilanden van Lombok) en de Nusa's (eilanden van Bali). Dit zijn een aantal kleine eilanden bij elkaar, waar je met de boot naartoe kan reizen (vergeet de zeeziek pilletjes niet), maar zeker de moeite waard. Persoonlijk vinden wij 2/3 dagen per eilandengroep genoeg, omdat je natuurlijk zoveel mogelijk uit je trip wilt halen en helaas een vakantie niet eindeloos duurt. De eilanden staan bekend om het mooie snorkelen en de parelwitte stranden.

#4 Bezoek de mooiste beachclubs!
Heb je onze blog gelezen over de 10x mooiste beachclubs van Bali? Wij vinden dat Bali de mooiste beachclubs heeft ter wereld, dus het is zeker de moeite waard om er een paar te bezoeken. Omdat het er zo ontzettend veel zijn, is er voor iedereen wel een passende beachclub! Van een feestclub, tot clubs waar je komt voor ultieme ontspanning en rust. Als je er niet van houdt om de hele dag op een bedje te liggen dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om er gewoon lekker te gaan eten! :)
 
#5 Cultuur en Natuur
Bali beschikt over een mooie cultuur en natuur. Iets om zeker aandacht aan te besteden tijdens je reis. Zo wordt Bali ook wel een "The Island of God" genoemd, omdat er zoveel tempels op het eiland staan. Zelfs te veel om te kunnen bezoeken tijdens 1 vakantie. Kies de mooiste uit en laat je verrassen door de mooie Hindu structuren, dansen, muziek en rituelen. Tip: Neem een sarong mee, om tijdens een tempelbezoek je blote benen te bedekken.
 
Hiernaast is het ook zeker de moeite waarde om de natuur van Bali op te zoeken en het eiland te ontdekken. Zo zijn er grote stukken van het eiland veel minder toeristisch (vooral het noorden). Wij vinden dat de mooiste stukken om doorheen te rijden. Er zijn zoveel watervallen en verborgen parels op het eiland. Let goed op de bordjes langs de weg en neem soms gewoon een afslag en kijk waar je uitkomt! Zo zijn wij bij de mooiste "Avatar" achtige watervallen terecht gekomen.

#6 Maak een food bucketlist!

Het eten op Bali is waanzinnig! Je kan er werkelijk alles krijgen. Ontbijten met heerlijke smoothiebowls en avondeten met verse vis op het strand. Wij vinden het heel leuk om dit wel een beetje te plannen, omdat het anders bijna niet mogelijk is om alle mooie foodspots af te gaan tijdens 1 vakantie!

Bali

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left