Tip: Bezoek het eiland Flores! - Bali Lifestyle Store

Tip: Bezoek het eiland Flores!

Bali is natuurlijk fantastisch om naartoe te gaan! Maar heb je nog tijd over? Bezoek dan ook eens het eiland Flores... Op maar 2 uurtjes vliegen van Bali bevindt zich het eiland met daarbij de Komodo eilanden. Je komt terecht in een totaal andere wereld; de wereld van de zee, roze stranden, ultieme snorkel ervaringen en komodo varanen! Klinkt tof toch? 


#1 Een 3 daagse trip is voldoende! 

Wij hebben 3 dagen lang op een boot door de Komodo eilanden gevaren! In die drie dagen hebben wij de hoogte punten van dit mooie natuur reservaat kunnen bekijken en hebben dingen gezien die wij nooit meer vergeten. Echt een onvergetelijke trip! 

 

Wil je naast de Komodo eilanden ook Flores gaan ontdekken, dan heb je aan 3 dagen niet genoeg. Flores is een groot eiland met veel mooie natuur en bijzondere traditionele dorpen en gewoontes. Zeker ook de moeite waard! Maar hier moet je natuurlijk wel tijd voor hebben... 


#2 Verwacht geen luxe! 

3 dagen en 2 nachten op een boot. Eten wat de pot schaft en slapen in je eigen (primitieve) hut. Verwacht absoluut geen luxe als je deze trip boekt. Wij zaten met 8 anderen op een grote boot, waarbij iedereen zijn eigen kamer had. Onze kamer was niet veel groter dan het bed, vochtig en vies. Gelukkig had ik wat grote handdoeken en sarongs mee die ik op het bed kon leggen. 

Het eten vonden wij erg lekker, maar het is wel gewoon eten wat de pot schaft. De locals op de boot doen elke dag super hard hun best om een lekkere maaltijd voor je te serveren. Dit bestaat vooral uit verse vis en rijst.

Wij zijn zelfs met één van de bemanningsleden naar zijn dorp gegaan om verse vis te kopen. Dit vonden wij ook heel bijzonder. Het dorp lag midden in het natuur reservaat en was heel primitief, maar daarom juist mega bijzonder om daar te mogen komen. Dus mocht je de kans krijgen, vraag hierom, want zo'n kans krijg je niet vaak :). 

 

TIP: Koop van te voren in de supermarkt nog wat drinken en eten voor jezelf. Tijdens deze reis kom je geen bewoonde wereld meer tegen en dus ook geen winkels. 

 

TIP: Wel gek op luxe? Er staan op Flores natuurlijk genoeg hotels waar je wel in luxe kan overnachten. Dan zou je dag tripjes kunnen boeken, waarbij je elke dag een ander stuk van de komodo eilanden kan bekijken. 


#3 Let goed op welke boot je boekt! 

Wij waren blij met onze super aardige bemanning en relatief prima boot met eigen kamer! Maar wij hebben ook verhalen gehoord waarbij ze 40 mensen op 1 boot nemen, zonder eigen kamers, zonder kluisjes, met matrassen op de grond. Dus zorg er echt voor dat je niet zomaar iets boekt, maar zeker weet dat je een boot hebt met eigen kamer! 


#4 Ultiem genieten van dit pareltje op aarde!

Onze hoogtepunten op een rij: 

  • Bezoek aan de Komodo Varanen
  • Zonsopgang kijken op Padar Island. Dit eiland staat bekend om het uitzicht over 3 stranden: een wit strand, een zwart strand en een roze strand. 
  • Zonsondergang kijken bij Rinca Island. Elke avond vliegen er 20.000 vliegende honden (vleermuizen) van dit eiland naar Flores toe op zoek naar voedsel. 
  • Snorkelen met de Manta's op zee. Met een klein bootje ga je de zee op en dan wordt er opeens gezegd "spring er maar uit". Heel bijzonder om zo tussen de Manta's te zwemmen! 
  • Bezoekje aan één van de roze stranden. Sommige stranden zijn hier roze en dit komt door het rode koraal uit de zee. 
  • Snorkelen bij Turtle Point. Een plek waar veel grote schildpadden zich verzamelen. 
  • Ik ben de naam even vergeten, maar ik heb er wel een foto'tje van bij gezet... Midden in de zee ontstaat opeens een parel wit strand. Heel bijzonder om over alleen een strand te lopen met rondom heldere zee overal waar je kijkt! 
  • En natuurlijk 3 dagen lang varen over zee, langs de verschillende eilanden. Mega mooi en een ervaring om nooit meer te vergeten! 
Bali

Leave a comment

All comments are moderated before being published

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left
Save 11%
Brand's name

Product's name

€77,00 €87,00
Only 1 unit left