Je hal of gang is vaak een smalle kleine ruimte in huis en hierdoor erg lastig in te richten. Maar het is zonde om hier geen aandacht aan te besteden, want het is wel de entree van je huis! Misschien juist dáárom wel de belangrijkste ruimte in je interieur. Je wil namelijk meteen een fijn gevoel krijgen als je jouw woning binnen stapt. Maar hoe richt je zo'n kleine ruimte nou mooi (en ook praktisch) in? 

#1 Zorg allereerst voor een goede basis. 

Je hal of gang is misschien wel de moeilijkste ruimte in huis om in te richten, dus het is helemaal niet gek als je dit lastig vindt. Ik denk dat veel mensen het wel herkennen en Pinterest afscrollen, opzoek naar hal inspiratie! Daarom geven wij graag een paar tips! 

Allereerst is het fijn als je zorgt voor een goede basis. Hiermee bedoelen wij dat je in jouw hal alvast een voorproefje geeft van de rest van jouw interieur. Wees daarom niet bang om bijvoorbeeld gebruik te maken van kleur. Zorg dat de kleuren van de muur en het type vloer mooi overeenkomt met jouw woonkamer. Zo zal het een natuurlijke overgang zijn van de hal naar jouw woonkamer. Hierdoor kan je huis zelfs ruimtelijker aanvoelen. 

#2 Praktisch op de tweede plek. 

Natuurlijk is een kapstok en een schoenenrek praktisch, maar wij vinden het mooier om dit weg te werken in een kast. Vaak is dit een kleine moeite. Maak een kast op maat of misschien heb je wel een trapkast waar je veel in kwijt kan? Het is toch heerlijk als je jouw huis binnenkomt in rust en ruimte, in plaats van dat je struikelt over de schoenen en de jassen? 

#3 Pimp it! 

Decoratie in de hal wordt vaak vergeten, maar is zo belangrijk. Dit zorgt namelijk voor sfeer en geeft je gelijk een welkom gevoel als je jouw huis binnen stapt. Niet alleen leuk voor jouw gasten, maar ook voor jezelf! 

Decoreren kan je op veel verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan een groot wandkleed aan de muur. Ik hoor je denken "Groot? Moet ik dat wel doen in een kleine ruimte?". Als je kiest voor een grote eyecatcher dan is dat heel gaaf en zal je zien dat het juist ruimtelijk werkt! Maar zorg er dan wel voor dat je het daarbij laat en niet daarnaast nog allemaal kleine items ophangt, want dan kan het snel te druk worden. 

Zelf zijn wij erg fan van het werken met spiegels. Ze zijn heel praktisch, want elke keer als je de deur uit gaat kan je toch nog even dubbel checken of je er nog goed uitziet ;p. Daarnaast zijn er ook heel veel mooie spiegels die meteen zorgen voor sfeer. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze collectie rotan spiegels en laat je verrassen door de mogelijkheden!

#5 Shine your light! 

Vaak zie je in de hal een felle lelijke spot hangen, totaal sfeerloos. Dit kan anders! Kies voor een mooie rotan hanglamp en een lager wattage. Je zal zien dat je hal gelijk warm aanvoelt. Hiernaast zal het licht een mooi patroon geven op je muur, doordat het door de gevlochten rotan heen schijnt. Hierdoor heb je in de avond weinig decoratie nodig en doet jouw verlichting alleen al wonderen! 

Benieuwd naar onze gehele assortiment? Neem dan een kijkje in de shop bij alle producten en laat je inspireren. 

Love it? Share it op onze insta @bali_lifestyle_store

Interieur

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs

11% korting!
Merk naam

Product titel

€77,00 €87,00
Nog maar 1 beschikbaar!
11% korting!
Merk naam

Product titel

€77,00 €87,00
Nog maar 1 beschikbaar!