10x De mooiste stranden van Ibiza - Bali Lifestyle Store

De mooiste stranden van Ibiza op een rij. 

In de lijst "De mooiste hotspots van Ibiza" mogen de stranden niet ontbreken, want Ibiza staat natuurlijk bekend op de mooie stranden. Er zijn veel bekende stranden, waar je heerlijk een dag kan genieten. Maar stiekem zijn er ook best veel verborgen parels waar je net van af moet weten, want anders had je ze nooit gevonden. Het aller leukste om te doen vinden wij de mooi kustlijn afrijden en via Google Maps te kijken welke verborgen strandjes er allemaal te vinden zijn. Een unieke en avontuurlijke manier om het eiland te verkennen. Wij zeggen: Zonnenbril op, muziekje aan, raampjes naar beneden en rijden maar... Bestemming? Onbekend! 

#1 Cala Conta & Cala Comte

Cala Conta en Cala Comte staan niet voor niets in ons rijtje persoonlijke favorieten! Dit komt niet alleen om het super heldere water, het witte zand en de fijne strandtent, maar ook zeker om de ligging. Je hebt hier namelijk een magische zonsondergang. TIP: Reserveer tijdens de zonsondergang een tafeltje bij de strandtent Sunset Ashram. De strandtent die tussen de twee stranden in ligt en wat ons betreft (de naam zegt het misschien al) een perfect spot voor een romantische zonsondergang. 

#2 Sa Caleta

Een kleine en intieme baai, die indruk maakt doordat deze omringt is door oranje rotsen. Het water is er ook weer prachtig helder en er is een gezellig strandtentje aanwezig. Een pareltje! Daarom staat dit strandje ook wel bekend als één van de mooiste hotspots van Ibiza. Het is niet ver van Ibiza Stad en je kan het perfect combineren met een bezoekje aan het bekende strand Cala Jondal. TIP: Zorg dat je hier vroeg bent, want in het hoogseizoen kan het op dit kleine strandje erg druk zijn. 

#3 Cala Benirrás (hippie zondag)

Wauw, dit strand verdient zeker een plekje in het lijstje van mooiste hotspots van Ibiza. Het begint al met de weg naar dit strand toe. De weg naar Cala Benirrás voelt heel authentiek en het voelt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Dit geeft een bijzonder gevoel. Het kleine kiezelstrand ligt ingesloten tussen mooie rotsen en heeft veel restaurantjes. Je kan een lekker koud drankje en pizzatje halen voor op het strand, maar ook kiezen om aan te schuiven bij Elements. Een restaurant wat bekend staat om lekker eten en goede massages. Ja je hoort het goed, je kan hier ook massages boeken (tip!). 

Wat Cala Benirrás extra bijzonder maakt is de zonsondergang op zondag. Elke zondag trommelen de hippies namelijk terwijl de zon onder gaat en dit geeft deze plek een spirituele en gezellige sfeer. TIP: Kom op tijd, want zelfs in het laagseizoen is het hier erg druk op zondag en is het vechten om een parkeerplekje. 

#4 Cala Bassa 

Cala Bassa krijgt niet alleen een plekje in dit lijstje om het mooie witte zand en het azuur blauwe water, maar ook omdat je hier tot je beschikking hebt. Leuke strand bars en fijne bedjes. Alles om een dagje te relaxen. 

TIP: Reserveer een plekje bij Cala Bassa Beach Club. Heel goed (en goed geprijsd) eten en mooi uitzicht over de baai. Wel een beetje gezien en gezien worden, maar ja, dat is stiekem soms ook wel leuk op Ibiza. Trek daarom je mooiste strandoutfit aan en flaneren maar! 

#5 Cala Jondal 

Cala Jondal is een bekend strand in Ibiza. Dit komt omdat hier een aantal bekende beach clubs op een rij staan. Wat dacht je van de Blue Marlin, Tropicana en (onze favoriet) Casa Jondal. Hierdoor mag je dit strand eigenlijk niet overslaan. 

#6 Cala Salada 

Cala Salada is waanzinnig mooi. Je komt er alleen om over een klein pad over de rotsen te lopen. Deze kleine baai met het mega heldere water is hierdoor uniek. Het is daarom ook echt niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn hier ook geen restaurantjes, dus neem zelf genoeg eten en drinken mee. TIP: Ondanks dat dit strand moeilijk te bereiken is, is het hier altijd enorm druk. Parkeren is erg lastig en soms ver lopen, daarom raden wij aan vroeg te gaan. 

#7 Cala Portinatx 

Cala Portinatx is het strand van het meest noordelijke plaatsje van Ibiza Portinatx. Een oud vissersdorpje wat erg in opkomst is. Er verschijnen hier steeds meer vakantiehuizen en resorts. Dit komt omdat het noorden van het eiland erg mooi is. Maak hier dan ook zeker even een stop voor een drankje als je een tour door het noorden maakt! 

#8 Cala de'n Serra

 Minder bekend is het strand Cala de'n Serra, maar deze foto zegt genoeg toch? Echt weer een pareltje die zeker in dit lijstje thuis hoort. 

#9 Te veel om te kiezen! 

Je bent aan het einde gekomen van de mooiste hotspots van Ibiza. Ibiza heeft zoveel mooie stranden, dat het bijna saai begint te worden. Eigenlijk is elk strand de moeite waard om te bezoeken, want ze zijn ieder uniek op zijn eigen manier. En zeg nou zelf, het strand verveeld nooit! #onebeachaday 

TIP: Onderstaande strandjes waren wij ook fan van en wilde wij toch even benoemd hebben. 

Cala Xarraca, Cala Aigua Blanques, Cala D'Hort, Cala Vedella, Cala Tarida. 

Wij zijn aan het eind gekomen van de lijst met de mooiste hotspots van Ibiza. Maar natuurlijk kan je jouw huis en interieur ook het ultieme Ibiza gevoel geven. Benieuwd naar onze gehele assortiment? Neem dan een kijkje in de shop bij alle producten en laat je inspireren. 

Love it? Share it op onze insta @bali_lifestyle_store

Reizen

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs